Κοινωνία

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Αργοστόλι

1kviews

Με περηφάνια και πολλά χαμόγελα πραγματοποιήθηκε και φέτος η μεγάλη παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο Αργοστόλι στην κεντρική πλατεία Βαλλιάνου ο καλός καιρός και η ζέστη που επικρατούσε βοήθησε στο να συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου για να θαυμάσει και να χειροκροτήσει τη νέα γενιά.

Το σύνθημα της εκκίνησης έδωσε όπως πάντα  η Φιλαρμονική Αργοστολίου “Διονύσιος Λαυραγκας” με μαέστρο τον Βασίλη Περλικιδη και το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Αργοστολίου να κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση φορώντας  παραδοσιακές στολές από όλη την Ελλάδα και κρατώντας την Ελληνική σημαία στα χέρια τους

Αμέσως μετά σειρά πήραν οι μικροί μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της όλης μας ενώ όπως κάθε φορά το παρών στην παρέλαση έδωσαν το δημοτικό σχολείο Διλινάτων αλλά και τα ειδικά  σχολεία Περατάτων και πρώην Φαρακλάτων.

Στη συνέχεια το ρυθμό κράτησε η φιλαρμονική Κεφαλληνίας με τους φοιτητές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού να εισπράττουν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Από την παρέλαση φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αθλητικοί Σύλλογοι ΝΟΑ και ΝΟΚΙ με τις τεράστιες επιτυχίες τους αλλά και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων όπου έκλεισε και την μεγάλη παρέλαση.

Την Κυβέρνηση στους φετινούς εορτασμούς εκπροσώπησε  ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών κ. Γιάννης Ξιφαράς ενώ την παρέλαση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, Δημοτικοί σύμβουλοι, Σώματα Ασφαλείας και φορείς του τόπου ενώ την Περιφέρεια εκπροσώπησε η κα Ιωάννα Μαρκέτου.

Χρόνια Πολλά! Και του χρόνου!

 

 

 

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.