ΟρθοδοξίαΠολιτική

Με κάθε επισημότητα η επίσκεψη του Σεβασμιότατου Αρχιεπίσκοπου Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρου σε Δημαρχείο και Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας

171views

Με κάθε επισημότητα η Κεφαλονιά υποδέχθηκε τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο που βρέθηκε στο νησί μας για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Γερασίμου.

Στα πλαίσια της ιστορικής πρώτης επίσκεψής του στο νησί μας επισκέφθηκε το Δημαρχείο συνοδευόμενος από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριο όπου εκεί τον υποδέχτηκε και τον καλωσόρισε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος και στελέχη της Δημοτικής Αρχής. Το παρών στη συνάντηση έδωσαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Σαμούρης, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Ματιάτος, ο πρόεδρος της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ και του ΕπιμελητηρίουΣταύρος Σπαθής, ο πρόεδρος του ΟΚΑΠ Μιχάλης Μοσχονάς καθώς και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας ΑργοστολίουΘόδωρος Αλυσανδράτος.

Μετά από ολιγόλεπτη συζήτηση γνωριμίας των δύο πλευρών πραγματοποιήθηκε και η καθιερωμένη ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ του Δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρου.

 

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το κτήριο της Περιφειρειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και Ιθάκης όπου είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Σταύρο Τραυλό κεκλεισμένων των θυρών ενώ αμέσως μετά έλαβε χώρα η ανταλλαγή δώρων και από τις δύο πλευρές.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής συνόδευσαν στις συναντήσεις του ομογενείς που ζουν στις ΗΠΑ, ιερείς, καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλήνων “Αίνος” Βασίλης Κοκόσης.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος μετέβηκε στον Μητροπολιτικό Ναό όπου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να συνομιλήσει με τους ιερείς του νησιού μας.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.