Κοινωνία

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ στο Αργοστόλι “Το σπάσιμο της στάμνας” στον Άγιο Σπυρίδωνα

267views

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ στο Αργοστόλι

Ο Δήμος Αργοστολίου σε συνεργασία με το Λύκειο των Ελληνίδων παράρτημα Αργοστολίου  συνδιοργανώνουν και φέτος  ¨Το σπάσιμο της στάμνας¨, το Μεγάλο Σάββατο στις 11.50 πμ.

Στο πλαίσιο προετοιμασίας του εθίμου, ο Δήμος Αργοστολίου καλεί  μικρούς  και μεγάλους, όλοι μαζί με δημιουργική διάθεσή, να λάβουμε μέρος στο βάψιμο των σταμνών, που θα γίνει την Μεγάλη Παρασκευή από τις 11 πμ στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα εν όψει της πραγματοποίησης του εθίμου  ¨Το Σπάσιμο της Στάμνας¨.

Το Μεγάλο Σάββατο, μετά την Α΄ Ανάσταση η Φιλαρμονική του Δήμου Αργοστολίου «Διονύσιος Λαυράγκας», θα παιανίσει χαρμόσυνα στο Λιθόστρωτο , θα σπάσει η πρώτη στάμνα από το καμπαναριό του Αγίου Σπυρίδωνα  και θα μοιραστούν 700 Αναστάσιμες λαμπάδες,  προσφορά του Δήμου Αργοστολίου και επιμέλεια του Λυκείου Ελληνίδων.

Ακολουθώντας την Φιλαρμονική μας, συνεχίζουμε με περατζάδα και καταλήγουμε στην πλατεία Καμπάνας, όπου συνεχίζεται η ρίψη των κεραμικών και σταμνών,  θα παρακολουθήσουμε παραδοσιακούς χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Αργοστολίου και το  καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί με τον Σπύρο και Μάκη Καραβιώτη.

Στο κανάλι  https://www.youtube.com/watch?v=ylvuRtX0yVk , του Δήμου Αργοστολίου, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα υμνολογικό οδοιπορικό της Μεγάλης Εβδομάδος στο Επτανησιακό ψαλτικό ύφος από το  τμήμα Εκκλησιαστικής Μουσικής της Χορωδίας Λειβαθούς.

 

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ & ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Από το Τμήμα Πολιτισμού

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.