ΠολιτικήΤουρισμός

Λευκάδα και Κεφαλονιά βραβεύτηκαν στα πρώτα Greek Travel Awards που διοργάνωσε το Γραφείο του ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο & την Ιρλανδία στο πλαίσιο της World Travel Market  

228views

Λευκάδα και Κεφαλονιά βραβεύτηκαν στα πρώτα Greek Travel Awards που διοργάνωσε το Γραφείο του ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο & την Ιρλανδία στο πλαίσιο της World Travel Market

 

 

 

  • Η Λευκάδα απέσπασε το βραβείο καλύτερος προορισμός στην κατηγορία «Ιστιοπλοΐα», ενώ η Κεφαλονιά βραβεύτηκε αντίστοιχα στην κατηγορία «Παράλληλες Δραστηριότητες»

 

  • «Τα νησιά μας έδειξαν φέτος τη δυναμική τους στην πρώτη τουριστική σεζόν μετά την πανδημία του Covid Αναδεικνύουμε τον κοινό χαρακτήρα των Ιονίων Νήσων και παράλληλα τη μοναδικότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε προορισμού μας ξεχωριστά», υπογράμμισε από το Λονδίνο η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου

 

 

 

Ως δύο εκ των κορυφαίων προορισμών στην Ελλάδα διακρίθηκαν δύο από τα νησιά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, η Λευκάδα και η Κεφαλονιά, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που οργάνωσε το Γραφείο του ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο & την Ιρλανδία, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού World Travel Market, η οποία πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο στο Λονδίνο (7-9 Νοεμβρίου).

Ειδικότερα, η Λευκάδα αναδείχθηκε ως κορυφαίος προορισμός στην Ελλάδα στην κατηγορία «Ιστιοπλοΐα», ενώ η Κεφαλονιά βραβεύτηκε αντίστοιχα στην κατηγορία «Παράλληλες Δραστηριότητες», στο πλαίσιο της ψηφοφορίας Greek Travel Awards, που διοργανώθηκε με επιτυχία για πρώτη φορά από το Γραφείο του ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο & την Ιρλανδία, και στην οποία ψήφισαν τουριστικοί φορείς και ταξιδιώτες επιρροής από την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας αναδεικνύοντας συνολικά 10 ελληνικούς προορισμούς ως κορυφαίους ανά κατηγορία. Σημειώνεται ότι επτά Βρετανοί Tour Operators επικοινώνησαν την ψηφοφορία των πρώτων Greek Travel Awars στο πελατολόγιο τους που έχει επισκεφθεί πρόσφατα την Ελλάδα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης και η Διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο & την Ιρλανδία, Ελένη Σκαρβέλη, παρέδωσαν τα δύο βραβεία, που αφορούσαν τη Λευκάδα και την Κεφαλονιά, στην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, στην ειδική εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022, με τη συμμετοχή πλήθους δημοσιογράφων, επαγγελματιών, παραγόντων της διεθνούς ταξιδιωτικής βιομηχανίας και εκπροσώπων της Ελληνικής κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού World Travel Market στο Λονδίνο.

«Με μεγάλη ικανοποίηση και υπερηφάνεια, παρέλαβα από τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ τα βραβεία για τους προορισμούς μας, Κεφαλονιά και Λευκάδα, που διακρίθηκαν μεταξύ πολλών άλλων σε διαγωνισμό από τουριστικούς φορείς και επισκέπτες επιρροής. Η Λευκάδα στην κατηγορία “Ιστιοπλοΐα” και η Κεφαλονιά στην κατηγορία “Παράλληλες Δραστηριότητες”. Συγχαρητήρια και εις ανώτερα. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμη για να ενδυναμώσουμε την ανταγωνιστική μας θέση», τόνισε η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Παράλληλα, η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο πλαίσιο της παρουσίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη φετινή World Travel Market -ίσως της πιο σημαντικής Έκθεσης Τουρισμού στον κόσμο, με περισσότερους από 5.000 εκθέτες από 180 χώρες- και στο αποτύπωμα που άφησε η φετινή τουριστική περίοδος στα Ιόνια Νησιά:

 

«Τα νησιά μας έδειξαν φέτος τη δυναμική τους με ένα εντυπωσιακό comeback στον Τουρισμό μετά την περίοδο του Covid19. Η φετινή τουριστική σεζόν ήταν ρεκόρ για τα Ιόνια Νησιά, τόσο σε αφίξεις, όσο και σε εισπράξεις. Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στην ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού για τη συνεργασία που έχουμε ώστε να στέλνουμε τα σωστά μηνύματα στην παγκόσμια τουριστική αγορά για τον κοινό χαρακτήρα των Ιονίων Νήσων, αλλά παράλληλα και τη μοναδικότητα του κάθε προορισμού μας ξεχωριστά».

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.