Πολιτική

Κ.Νοτοπούλου: Παραδοχή της αποτυχίας της τουριστικής πολιτικής της κυβέρνησης το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα. Ομιλία στη Βουλή

167views

Πολιτικά υπεύθυνη για τη συγκάλυψη του σκανδάλου του Predator χαρακτήρισε η Κατερίνα Νοτοπούλου από το βήμα της βουλής, την κυβέρνηση της ΝΔ απαντώντας σε όσα ανέφερε ο κ. Πλεύρης περί κομματικών τρολ του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο.

«Πάει πολύ κ. Πλεύρη να κουνάτε το δάχτυλο εσείς, οι πολιτικά υπεύθυνοι για τη ‘λίστα Πέτσα” για τη συγκάλυψη του σκανδάλου του Predator, για την 108η θέση της Ελλάδας στα θέματα ελευθερίας του Τύπου. Να μιλάτε για πρόληψη όταν τα νοσοκομεία καταρρέουν και οι ασθενείς δεν βρίσκουν την περίθαλψη που αξίζουν».

Κ. Νοτοπούλου: Παραδοχή της αποτυχίας της τουριστικής πολιτικής της κυβέρνησης το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα

Μιλώντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, η Κατερίνα Νοτοπούλου τόνισε πως αυτό αποτελεί δικαίωση της μαχητικής αντιπολίτευσης που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις δυο ηγεσίες του Υπουργείου Τουρισμού την περασμένη τετραετία.

Σχολιάζοντας την ομιλία της Υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη νωρίτερα στη Βουλή, η Κατερίνα Νοτοπούλου επεσήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Τουρισμού παρά τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης, αναφέρθηκε στο πρόβλημα της μεγάλης φυγής στον Τουρισμό για το οποίο η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα αλλά και στην αγωνία των ξενοδόχων για το αποτέλεσμα του «ταμείου» στο τέλος του χρόνου από τη μια λόγω των τεράστιων λειτουργικών εξόδων εξαιτίας της ακρίβειας αλλά και των κλυδωνισμών που προκαλεί στην τουριστική αγορά ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης. Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στο δυνητικό πλήγμα στις αφίξεις από Ισραήλ ειδικά στη Θεσσαλονίκη αλλά και στις αγορές που απευθύνονταν σε Ισραηλινούς.

Αναγκαία η διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής ειδικά σε περιόδους κρίσεων

Η Κατερίνα Νοτοπούλου επέμεινε στη θέση που επαναλαμβάνει τέσσερα χρόνια τώρα για θωράκιση του τουριστικού μας προϊόντος και διαμόρφωσης εθνικής στρατηγικής ειδικά σε περιόδους κρίσεων.

Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο αποσπασματικό με στοιχεία προχειρότητας και όχι ουσιαστικών παρεμβάσεων για τη φέρουσα ικανότητα των προορισμών, την κλιματική κρίση, τη διαχείριση κρίσεων από φυσικές καταστροφές, την ανθεκτικότητα των τουριστικών επιχειρήσεων και τη στήριξη των εργαζομένων στον Τουρισμό.  Έκανε λόγο για κατακερματισμό δράσεων και ενεργειών όσον αφορά στην έρευνα στον τουρισμό και παράβλεψη συναρμοδιοτήτων με άλλα υπουργεία. Επιπλέον, τόνισε την έλλειψη χωροταξικού για τον τουρισμό παρότι ήταν από τις αρχικές δεσμεύσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού το 2019.  Κυρίως, όπως είπε δεν υπάρχει ούτε όραμα αλλά ούτε και σχέδιο για την ανάκαμψη του τουρισμού.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε λόγο για πράξη γενναιότητας της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού, καθώς η ακύρωση των δυο Επιτροπών και για το Ναυάγιο της Ζακύνθου και για τις Ιαματικές Πηγές, δικαιώνουν τη σύγκρουση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις προηγούμενες δυο ηγεσίες του Υπουργείου Τουρισμού.

Παταγώδης η αποτυχία της κυβέρνησης να προστατεύσει το Ναυάγιο της Ζακύνθου. Οι επιτροπές «φάντασμα» έβαλαν λουκέτο στην παγκοσμίου φήμης παραλία

Για την Επιτροπή- Εκτροπή για το Ναυάγιο της Ζακύνθου, όπως την έχει χαρακτηρίσει η Κατερίνα Νοτοπούλου απο το βήμα της Βουλής και στο παρελθόν, υπογράμμισε την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης της ΝΔ για την προστασία του Ναυαγίου και θύμισε τις fast track διαδικασίες, την έλλειψη διαβούλευσης αλλά και την αδιαφορία που επέδειξε η κυβέρνηση για την τοπική κοινωνία και τα συμφέροντά της. Αποτέλεσμα των παλινωδιών της κυβέρνησης με τη διαχείριση του Ναυαγίου, ήταν να κλείσει η παραλία και να μην είναι πια επισκέψιμη η παγκοσμίου φήμης παραλία.

Επεσήμανε, την αξία της ευρύτερης περιοχής του Ναυαγίου, ως περιοχής Natura, χαρακτηρισμένης ως αρχαιολογική ζώνη και κάλεσε τη νέα ηγεσία του Υπ. Τουρισμού να εκπονήσει μια στρατηγική μελέτη για την ανάδειξη της περιοχής, όπως της αξίζει, ως ενός φυσικού αξιοθέατου, παγκοσμίου εμβέλειας.    

Επιπολαιότητα της κυβέρνησης στη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας.

Αναφορικά με την κατάργηση της ανώνυμης εταιρίας για τις Ιαματικές Πηγές Ελλάδας, η Κατερίνα Νοτοπούλου επεσήμανε την επιπολαιότητα με την οποία η ΝΔ χειρίζεται τα θέματα δημόσιας περιουσίας και πρότεινε την ουσιαστική στήριξη των ΟΤΑ και των Οργανισμών Διαχείρισης και προώθησης προορισμών έτσι ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά για το καλό του τουρισμού.

Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα, να δοθεί σύντομα ένα τέλος στην προχειρότητα και στην αποσπασματικότητα που έχει επιδείξει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στη νομοθέτηση στον τομέα του τουρισμού.

Λαμβάνετε αυτό το μήνυμα διότι έχετε ζητήσει την εγγραφή σας στη λίστα ενημέρωσης της  Βουλευτή Α Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνας Νοτοπούλου.

Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε μηνύματα από την Κ. Νοτοπούλου απαντήστε παρακαλώ σε αυτό το μήνυμα με κείμενο την λέξη ΔΙΑΓΡΑΦΗ

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.