Πολιτισμός

Κώστας Ευαγγελάτος: Καλλιτεχνικός Σεπτέμβρης λήξεων και ενάρξεων

242views

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ / ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ ΛΗΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΕΩΝ

Η είσοδος του Σεπτέμβρη σηματοδοτεί για τον εικαστικό, λογοτέχνη, θεωρητικό τέχνης Κώστα Ευαγγελάτο την λήξη αλλά και την έναρξη καλλιτεχνικών γεγονότων εντός και εκτός Ελλάδας.

Η εκθεσιακή δραστηριότητα στην Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη συνεχίζεται με επιτυχία και αμείωτο ενδιαφέρον με την έκθεση ζωγραφικής DOS A DOS- Πλάτη με Πλάτη, που συνεκθέτει ζωγραφικά έργα, σχέδια και εκδόσεις στην κεντρική αίθουσα της μαζί με τον διεθνή διανοητή, εικαστικό, συγγραφέα, καθ. Δημοσθένη Δαββέτα. Η έκθεση τους θα ολοκληρωθεί με ξενάγηση στις 17 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 8 μ.μ.-10μ.μ.

Παράλληλα στην αίθουσα “Χρυσομοίρα Κ. Ευαγγελάτου” εκτίθενται χαρακτηριστικά επιλεκτικά έργα από την ομαδική έκθεση “Διαχρονικός Βυρωνισμός” η οποία είχε επί διετία πανελλήνια και ομογενειακή απήχηση, ενώ στην αίθουσα “Ιφιγένεια Λαγάνα” εκτίθενται εικαστικά έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που ανήκουν στην ευρύτερη συλλογή τέχνης της σύγχρονης πινακοθήκης. 

Η τελευταία ξενάγηση στις δύο αυτές αίθουσες θα γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 8μ.μ.-10μ.μ.

Επίσης πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η μεγάλη αντιπολεμική έκθεση με συμμετοχές από όλο τον κόσμο που είχε λάβει μέρος και ο Κώστας Ευαγγελάτος με δύο συνθέσεις του, σε κίτρινο και γαλάζιο χρώμα, η οποία έγινε στη Βόρεια Ιταλία με θέμα-αφιέρωμα στην Ουκρανία, και διήρκεσε τρείς μήνες. 

Στα τέλη Σεπτεμβρίου που θα βρίσκεται πλέον στην Αθήνα θα ανακοινωθεί το εικαστικό, λογοτεχνικό και εκδοτικό πρόγραμμα του ίδιου και των συνεργατών του στο ART STUDIO EST-LA CHAMBRE καθώς και οι συμμετοχές του σε σημαντικές εκθέσεις τέχνης και λογοτεχνικές εκδόσεις. 

ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Στον Δημοσθένη Δαββέτα

Μεταφερθήκαμε αντάμα

στα λιβάδια των ψυχών.

Σε έναν κόσμο με γνήσιες ρίζες

στο άφθαρτο και διαχρονικό 

εικόνισμα γραφών

της κοσμικής αρμονίας.

Κώστας Ευαγγελάτος 2022.

Καλό, ευχάριστο και δημιουργικό μήνα!

COSTAS EVANGELATOS ART-EST

www.rodopicollection.blogspot.com

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ

ΜΕΣΟΛΩΡΑ 7 ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΟΣ

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, 28100 ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. 

 

SACS – SPAZIO ARTE CONTEMPORANEA SPERIMENTALE

PADIGLIONE UCRAINA 2022

Progetto internazionale di Arte Postale

a cura di Ruggero Maggi

con la collaborazione del SACS – Museo Dinamico della Mail Art

 Biblioteca Civica A. Aonzo

Piazza Costituzione, Quiliano (SV)

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.