Πολιτική

Κτηματογράφηση: Παράταση ενός έτους στη προθεσμία διόρθωση αρχικών εγγραφών- Παρέμβαση Καππάτου στη Βουλή

121views

Κτηματογράφηση: Παράταση ενός έτους στη προθεσμία διόρθωσης αρχικών εγγραφών- Παρέμβαση Καππάτου στη Βουλή

Ψηφίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 10.11 το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019 / 1937 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τη προστασία προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις ενωσιακού δίκαιου.

Με την ενσωμάτωση της Οδηγία να αφορά στους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος στην ελληνική έννομη τάξη, εκείνη καθίσταται εσωτερικό δίκαιο.

Με παρέμβασή μου, αφού επεσήμανα πως ο μάρτυρας πρόκειται για το πρόσωπο που αποκαλύπτει πληροφορίες σχετικά με πράξεις απάτης ή διαφθοράς σε ιδιωτικούς ή δημόσιους οργανισμούς, υπογράμμισα πως υπό το πρίσμα της υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος, ο θεσμός παρέχει προστασία σε άτομα που συμβάλλουν στην αποκάλυψη τέτοιων φαινομένων.

Ακολούθως, τοποθετήθηκα σχετικά με την Τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη παράταση κατά ένα έτος της προθεσμίας διόρθωσης αρχικών εγγραφών σε περιοχές που κηρύχθηκαν υπό κτηματογράφηση πριν την έναρξη ισχύος του νόμου 3481/2006.

«Πρόκειται για ρύθμιση ορθή και αναγκαία που οι Κεφαλονίτες αντιλαμβανόμαστε τη σημασία της», ανέφερα χαρακτηριστικά.

Συνολικά η παρέμβασή μου βρίσκεται στο σύνδεσμο:

 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.