Ελλάδα-Διεθνή

Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνα και για μαύρο χρήμα – Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί

125views

Έρευνα από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος για την “Κιβωτό του Κόσμου”. Αναμένεται να ελεγχθούν τα περιουσιακά στοιχεία υψηλόβαθμου στελέχους της δομής, στενών συγγενών του και τρίτων προσώπων.

Έρευνα και για μαύρο χρήμα ξεκινά για την “Κιβωτό του Κόσμου”, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη η έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες πρώην τροφίμων για ασέλγεια και κακοποιήσεις σε δομές της οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί εντολή να ερευνηθούν τα περιουσιακά στοιχεία υψηλόβαθμου στελέχους της δομής, στενών συγγενών του και τρίτων προσώπων που συμμετείχαν στη διαχείριση των οικονομικών.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία διεξάγεται από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, αναμένεται να ελεγχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των ανωτέρω προσώπων, καθώς και η ακίνητη και κινητή περιουσία τους. Τα στοιχεία αυτά στη συνέχεια θα συγκριθούν με τις φορολογικές τους δηλώσεις των προηγούμενων ετών.

Η Αρχή θα ερευνήσει κυρίως τη διαχείριση των χορηγιών που λάμβανε η οργάνωση, είτε μικρές δωρεές πολιτών είτε μεγάλες, καθώς και των κρατικών επιχορηγήσεων.

Σε ένα πρώτο στάδιο, ελέγχεται το κακούργημα της υπεξαίρεσης.

ΠΗΓΗ https://www.news247.gr/

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.