Πολιτική

Καππάτος: Μεγάλη μέρα για τη Κεφαλονιά και την Ιθάκη η υπογραφή της Σύμβασης κατασκευής του ΧΥΤΥ Κεφαλονιάς

207views

 

Καππάτος: Μεγάλη μέρα για τη Κεφαλονιά και την Ιθάκη η υπογραφή της Σύμβασης κατασκευής του ΧΥΤΥ Κεφαλονιάς

 

Στη Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Μανώλη Γραφάκου, έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης 19/05 η εκδήλωση υπογραφής της Σύμβασης για την κατασκευή του έργου: «Περιβαλλοντική Αναβάθμιση και Επέκταση ΧΥΤΥ Κεφαλονιάς».

Τη Σύμβαση υπέγραψαν η Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Ιονίων Νήσων και Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ.  Ρόδη Κράτσα και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας παρουσία στελεχών της αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων φορέων και πολιτών.

Κατά τη παρέμβασή του, ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία του έργου για την μετάβαση του τρόπου διαχείρισης των αποβλήτων σε μια νέα εποχή επεξεργασίας τους που βελτιώνει την εικόνα του τόπου μας ως νησιού καθαρού και βιώσιμου.

Ακόμη, ο Βουλευτής, επεσήμανε τη συμβολή τόσο του Γενικού Γραμματέα Μανώλη Γραφάκου όσο και της Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα στην υλοποίηση μιας σπουδαίας για τα Ιόνια Νησιά παρέμβασης που ενισχύει την τοπική οικονομία και τον τουρισμό.

Στη συνέχεια ανέφερε την «παράδοση» της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης ως καθαρών νησιών για να καταλήξει στην σημαντική απόφαση να επιλεχθεί ως έδρα του ΦΟΔΣΑ το Αργοστόλι.

Ο εκσυγχρονισμός, τέλος, του σημερινού συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων και η στήριξη των εργαζομένων της ΕΔΑΚΙ που βρίσκονται καθημερινά σε κάθε γωνιά της Κεφαλονιάς είναι προϋποθέσεις που ο κ. Καππάτος χαρακτήρισε απαραίτητες για την επιτυχή μετάβασή μας σε μια περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμη  λύση.

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.