Ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου με δεκάδες νεκρούς μετανάστες, μεταφορά των διασωθέντων στο λιμάνι της Καλαμάτας, Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ/eleftheriaonline/EUROKINISSI)
Πολιτική

Κανένας συμβιβασμός με το συστημα βαρβαρότητας του ξεριωμού και του θανάτου-Συλλαλητήριο σήμερα στην πλατεία Αργοστολίου

277views

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ, ΤΟΥ ΞΕΡΙΖΩΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους

Στο νεκροταφείο των αθώων ζωών της Μεσογείου, λίγο πιο μακριά από το νησί μας, ανοιχτά της Πύλου, συντελέστηκε ένα ακόμα έγκλημα. Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους αναρίθμητα γυναικόπαιδα, πνίγηκαν στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τους πολέμους, τη φτώχεια, το θάνατο, με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται συνεχώς… Μόνο φέτος, ως τώρα, από τα γνωστά στοιχεία, έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 1000 συνάνθρωποί μας…

Το φριχτό αυτό έγκλημα, είναι αποτέλεσμα της απάνθρωπης πολιτικής που υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις που ακολουθούν την κατεύθυνση της έντασης της καταστολής με τη Frontex, με τα ορατά και αόρατα τείχη της ντροπής, τον εγκλεισμό στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις απελάσεις, τις λεγόμενες λίστες «ασφαλών χωρών» και τα λοιπά. Είναι η φριχτή αποτύπωση στην ζωή του συνθήματος «αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές».

Οι εργαζόμενοι της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης ΔΕΝ θα συνηθίσουν σε αυτό το σφαγείο! Δε θα ανεχτούμε οι θάλασσες μας να μετατραπούν στο μεγαλύτερο νεκροταφείο της εποχής μας!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, να παλέψουμε για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους πολέμους για τα κέρδη των λίγων, που γεννούν τραγωδίες. Να παλέψουμε για την απεμπλοκή της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, τις λυκοσυμμαχίες που πρωταγωνιστούν στα σύγχρονα ανθρώπινα δράματα.

Να διεκδικήσουμε την ουσιαστική προστασία των ξεριζωμένων και την κατάργηση όλου του άδικου πλαισίου καταστολής σε βάρος τους.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΣΕ:

  • ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 15/6 ΚΑΙ ΩΡΑ 19.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

  • ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

Το έγκλημα αυτό δεν θα μείνει αναπάντητο!

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Κ.-Ι.

14.06.2023

 

Ντρέπομαι…

Αν με ακούς εκεί από το πιο βαθύ σημείο της Μεσογείου, από το «πιο βαθύ σημείο της ανθρωπότητας», να σου πω ότι ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ.

Εσύ παιδάκι που θα μπορούσε να είσαι παιδί μου, μάνα, πατέρα, αδελφέ, φίλε. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ!

Ντρέπομαι, γιατί αυτός ο κόσμος που έφτιαξα, δεν σας χώρεσε.

Ακούω τις σπαρακτικές σας φωνές την ώρα που βουλιάζατε, και πνίγομαι και εγώ.

Πνίγομαι γιατί δεν μπορέσαμε ως (πολιτισμένες) κοινωνίες να διαφυλάξουμε το ύψιστο αγαθό, αυτό της ζωής.

Γιατί οι «πολιτισμένοι» και οι «αξίες» που εκπροσωπούν, ήρθαν στον τόπο σας ως εισβολείς, στις εστίες σας, σας ξεθεμέλεψαν και όσους δεν σκότωσαν εκεί, σας έστειλαν σε ταξίδια θανάτου όπως αυτό και χθες και σήμερα και αύριο, αφού υψώνουν τώρα φράκτες για να μην φτάσετε στις χώρες τους.

Και οι υποκριτές, τώρα κάνουν πως κλαίνε.

Το ελάχιστο που έχω να κάνω τούτη τη στιγμή για σας, είναι να είμαι απόψε το βράδυ στην πλατεία να φωνάξω για τον χαμό σας.

Και από αύριο, στο δρόμο για την υπεράσπιση του ανθρώπου, της ζωής, της αξιοπρέπειας, ενάντια στους πολέμους για το μοίρασμα της.

ΓΕΡ. ΔΑΝΑΛΑΤΟΣ

15-06-2023

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.