Πολιτική

Κάλεσμα προς τους αγρότες κτηνοτρόφους, αλιείς μελισσόκομους για τις απεργιακές συγκεντρώσεις της 1ης Μάη σε όλη τη χώρα

32views

Κάλεσμα προς τους αγροτες κτηνοτροφους αλιεις μελισσοκομους για τις απεργιακές συγκεντρώσεις της 1ης Μάη σε όλη τη χώρα

Με τη συμμετοχή μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς, την Παγκόσμια Ημέρα της Εργατικής Τάξης, δίνουμε συνέχεια στην κοινή δράση και συμπόρευση  με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα,  όπως έγινε και στην περίοδο των Μπλόκων.


Με τη συμμετοχή μας στέλνουμε μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης με νέους αγώνες ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει τις ζωές όλων μας, αγροτών, εργατών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών και νεολαίας, την ίδια στιγμή που τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων εκτοξεύονται.

Παλεύουμε ενάντια στο πανάκριβο κόστος παραγωγής για αγρότες και κτηνοτρόφους, το πανάκριβο κόστος ζωής, τη μείωση του εισοδήματός μας, διεκδικούμε λύσεις στα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που προβάλλει η ΠΕΜ και το συνεπές οργανωμένο  αγροτικό κίνημα.

Μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν 7 λεπτά στην Kwh και κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας , επιδότηση αγροεφοδίων και ζωοτροφών καθώς και κατάργηση του ΦΠΑ σε αυτά και στα είδη πρώτης ανάγκης για όλους.

Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους. Να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις που δεν έχουν δοθεί.

Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους αγρότες.

Έργα υποδομής για την προστασία της παραγωγής, των περιουσιών, των ζωών μας.

Παλεύουμε ενάντια στους πολέμους που γίνονται για τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων, αλλά και ενάντια στην εμπολκή της χώρας μας  στο μακελειό που είναι σε εξέλιξη σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, για να επιστρέψει η φρεγάτα «Υδρα».

Συντονίζουμε τους αγώνες μας με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους ώστε σε συμμαχία να γίνουμε οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του τεράστιου πλούτου που παράγουμε και τον καρπώνονται μια χούφτα εκμεταλλευτές μας.

Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.