Πολιτισμός

Θεατρική παράσταση “Λύματα ή Πώς θα μας θυμούνται” την Τετάρτη 30 & Πέμπτη 31 Αυγούστου Κάστρο Αγίου Γεωργίου

149views

Λύματα ή Πώς θα μας θυμούνται

 

Τετάρτη 30 & Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023
Ώρα έναρξης: 19.30

Κάστρο Αγίου Γεωργίου, Αργοστόλι, Κεφαλονιά

Με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης

 

Πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων: digitalculture.gov.gr, nationalopera.gr

 

Η παράσταση Λύματα ή Πώς θα μας θυμούνται, σε σκηνοθεσία και δραματουργία Γεωργίας Κανελλοπούλου, έρχεται στο Κάστρο Αγίου Γεωργίου στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς για δύο μοναδικές παραστάσεις την Τετάρτη 30 και την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023, στις 19.30. Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2023 του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» με θεματικό κεντρικό άξονα την κλιματική αλλαγή και προσφέρεται δωρεάν για το κοινό.

 

Ποιά είναι τα υπολείμματα του πολιτισμού μας; Τι είδους απόβλητα υπάρχουν και σε ποιές μορφές; Αποτελεί η αρχαία κληρονομιά ένα απόβλητο του παρελθόντος; Είναι τα σκουπίδια του παρόντος, η πολιτιστική κληρονομιά του μέλλοντος; Τι αφήνουμε πίσω μας και πώς θα μας θυμούνται;

Η παράσταση Λύματα ή Πώς θα μας θυμούνται, σε ενεργό διάλογο με τις σύγχρονες εικαστικές τέχνες, αποσκοπεί στην δημιουργία ενός υβριδικού έργου τέχνης, ενός αντι-κληροδοτήματος. Βασική δραματουργική αφετηρία αποτελεί η έννοια των λυμάτων, τόσο ως υλική αποτύπωση την αλλοιωτικής παρέμβασης του ανθρώπινου πολιτισμού στη φύση, όσο και ως μεταφορική αποτύπωση όσων αφήνουμε πίσω μας στους πολιτισμούς του μέλλοντος.

Στην σκηνή, τοποθετούνται υλικά που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αυτή τη μελλοντική κληρονομιά. Αντικείμενα, ιδέες, απόψεις, τοπικοί παράγοντες και θεϊκές λύσεις μπαίνουν σε έναν επί σκηνής διάλογο, με τις εικαστικές τέχνες να βοηθούν στην υλική αποτύπωση αυτού που δυστυχώς (ή ευτυχώς) στο θέατρο πεθαίνει μετά το τέλος της παράστασης.

Συντελεστές

 

Σκηνοθεσία, δραματουργία: Γεωργία Κανελλοπούλου

Σύμβουλος δραματουργίας: Δημήτρης Μπαμπίλης

Συνεργάτης σκηνοθέτης: Σπύρος Μπέτσης

Σκηνικά, κοστούμια: Δαφνη Αηδόνη

Πρωτότυπη μουσική: Αντώνης Παπανικολάτος

Εικαστικός: Δήμητρα Ζερβού

Σχεδιασμός φωτισμών: Ελένη Χούμου

Φωτογραφίες: Σπύρος Μπέτσης

Εμφανίζονται: Βασίλης Αθανασόπουλος, Ειρήνη Δένδη

Οργάνωση παραγωγής: Κατερίνα Κούρτη

ΑΜΚΕ: ΕΦΑΜΙΛΛΟΝ

 

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2023

Ο επιτυχημένος θεσμός «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού, που αναδείχθηκε τα τελευταία χρόνια ως ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της χώρας και αγκαλιάστηκε θερμά από το κοινό της περιφέρειας, επιστρέφει το καλοκαίρι του 2023 με την τέταρτη διοργάνωσή του, προσφέροντας μια σπάνια πολιτιστική εμπειρία σε μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Με κεντρικό θεματικό άξονα την κλιματική κρίση και τις συντριπτικές επιπτώσεις της για το παρόν και το μέλλον του πλανήτη, το φετινό φιλόδοξο και πολυδιάστατο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» καλύπτει ένα ευρύ φάσμα πεδίων καλλιτεχνικής έκφρασης και φέρνει σε δημιουργικό διάλογο τον σύγχρονο πολιτισμό με την πολιτιστική κληρονομιά.

Το κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσει εξαιρετικά υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις θεάτρου, μουσικής, παραστάσεων/δράσεων για παιδιά και εφήβους, χορού, εικαστικών/περφόρμανς και μουσικού θεάτρου σε αρχαία θέατρα, κάστρα, μνημεία, μουσεία, μονές, εκκλησίες, τζαμιά και σπήλαια έως και τις 31 Αυγούστου 2023.

 

 

Πληροφορίες

 

  • Όλες οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού.
  • H προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική.
  • Καταβάλλεται μόνο το αντίτιμο εισόδου του αρχαιολογικού χώρου, όπου υπάρχει.
  • Αναλυτικές πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων στις ιστοσελίδες: digitalculture.gov.gr, nationalopera.gr

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.