Πολιτική

Η EΛΜΕ-ΚΙ  χαιρετίζει τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

159views

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

elme_ki@yahoo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η EΛΜΕ-ΚΙ  χαιρετίζει τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

 Ακόμα μια σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος.

Καλούμε τους μαθητές μας στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη που δίνουν τη μάχη των Πανελλαδικών εξετάσεων, να μη χάσουν την αισιοδοξία, το καθαρό μυαλό, την πίστη στον εαυτό τους.

Χαιρετίζουμε την μεγάλη προσπάθειά τους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και τα εμπόδια που προέκυπταν στην διάρκεια της φοίτησής τους στο σχολείο από την εφαρμοζόμενη πολιτική, τα προβλήματα των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς, στις υποδομές και την ασφάλεια (κάνοντας για χρόνια μάθημα στα ακατάλληλα «προκάτ») κ.α.

Χαιρετίζουμε επίσης τις οικογένειές τους, που μαζί με όλα τα καθημερινά προβλήματα και το άγχος της ζωής  έκαναν προσωπικές θυσίες και αντιπάλεψαν δυσκολίες, για το μέλλον των παιδιών τους.

Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, να θυμούνται ότι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, κόντρα σε όλα τα εμπόδια που έβαζαν και βάζουν οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Ως δάσκαλοι, απευθυνόμενοι στους μαθητές μας τους επισημαίνουμε ότι το σπουδαιότερο μάθημα, το μάθημα της επιμονής, της προσπάθειας και της διεκδίκησης ήδη το έμαθαν.

Ο αγώνας για τη ζωή δεν αρχίζει και κυρίως δεν ολοκληρώνεται στις αγωνιώδεις μέρες των Πανελλαδικών εξετάσεων. Οι πανελλήνιες εξετάσεις δεν είναι η μάχη της ζωής σας αλλά μια μάχη στην ζωή σας.

Σε κάθε περίπτωση, απέναντι στην δοκιμασία αυτή που την αντιμετωπίζετε με την φιλοδοξία να πετύχετε τους στόχους σας, χρειάζεται και η  πίστη ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει .

Είτε περάσετε σε σχολή που σας ενδιαφέρει  είτε όχι, να ξέρετε πως τη ζωή την καθορίζει η αγωνιστική και διεκδικητική στάση. Αυτή τη στάση που πολλοί από εσάς επιδείξατε στους μαθητικούς αγώνες που δώσαμε μαζί όλα τα προηγούμενα χρόνια για ένα σύγχρονο σχολείο. Είμαστε βέβαιοι ότι θα ακολουθήσετε αυτήν την αγωνιστική πορεία, είτε ως φοιτητές, είτε ως εργαζόμενοι.

Τους όρους της ζωής, τους καθορίζουν οι συλλογικοί αγώνες και η αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και στις εξετάσεις και στη ζωή που σας περιμένει.

Αργοστόλι  2/06/2022

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

  
  

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.