Πολιτική

Η «σφήνα» Φαραντούρη στο πολιτικό σκηνικό της Κεφαλονιάς –Τα σενάρια και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές

447views

Τα εκλογικά σενάρια των τελευταίων εβδομάδων προκαλούν εγρήγορση στα κομματικά επιτελεία της αντιπολίτευσης. Η κοινωνική δυσφορία -λόγω της κρίσης διαβίωσης- επιτείνει την κυβερνητική φθορά. Αυτή με τη σειρά της ανακατεύει την τράπουλα των ψηφοδελτίων στις μονοεδρικές.

Ήδη στο παρασκήνιο η εκλογολογία έχει φουντώσει, σε αντιδιαστολή με τις επίσημες διαβεβαιώσεις ότι οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας. Δεν αποτελεί μυστικό, άλλωστε, ότι οι διεργασίες για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων είναι πυρετώδεις.

Υπό αυτό το πρίσμα, έχουν φουντώσει τα σενάρια στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ότι η έδρα μπορεί και πρέπει να κερδηθεί. Από τη μία η μάχη της καθημερινότητας που όπως φαίνεται θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα (βλέπε ενέργεια -ακρίβεια κτλ).
Από την άλλη τα μεγάλα εσωκομματικά «τραύματα» του Κυβερνώντος κόμματος στην Κεφαλονιά που δύσκολα μπορούν να επουλωθούν μέχρι τις εκλογές. Άλλωστε, οι λυκοφιλίες και οι διαγκωνισμοί μεταξύ των τοπικών στελεχών της ΝΔ, βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού, αφήνοντας  χώρο στην αντιπολίτευση.

Το ekefalonia επιχειρεί να χαρτογραφήσει τους υποψήφιους βουλευτές που ενδέχεται να βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές στα νησιά μας.

Αλλάζει τους συσχετισμούς ενδεχόμενη κάθοδο Φαραντούρη

Αν τελικά το θελήσει θα πρέπει να θεωρείται σίγουρος, ο εξ Αθηνών ορμώμενος συμπατριώτης μας (καταγωγή από την Σάμη) καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά, Νικόλαος Φαραντούρης, ο οποίος θεωρείται προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα καθώς ανήκει στον κύκλο των επιστημονικών του συμβούλων και προφανώς έχει την έγκριση από τα κεντρικά επιτελεία του κόμματος για την έντονη δράση και παρουσία που έχει αναπτύξει στα νησιά μας.

Ο τρόπος που κινείται αλλά η μεθοδικότητα και η δυεισδητικότητα του σε άλλους χώρους θυμίζει, για τους παλιότερους, το τρόπο που χρησιμοποιούσε ο αείμνηστος Πέτρος Αλιβιζάτος. Σίγουρα είναι μια υποψηφιότητα που θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα.

Οι ισχυροί αυτοδιοικητικοί

Το δεύτερο πρόσωπο που θα στελεχώσει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα προέρχεται μοιραία από τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες του κόμματος κι εκεί “παίζουν” δυνατά τα ονόματα των νυν περιφερειακών συμβούλων και πρώην αντιπεριφερειαρχών Σπύρου Γαλιατσάτου και Παναγή Δρακουλόγκωνα. Και οι δύο ανωτέρω είναι γνωστό πως διαθέτουν σημαντικά εκλογικά ερείσματα στο Νομό μας και θεωρούνται πρόσωπα που μπορούν να διεισδύσουν εύκολα και σε ψηφοφόρους κι άλλων κομμάτων. Άλλωστε είναι έμπειροι στην κάλπη κι αποτελούν τμήμα του σκληρού πολιτικού προσωπικού των νησιών μας.
Μάλιστα, η σημερινή εκδήλωση, του Ο.Μ. Παλικής, κινείτε προς αυτή τη κατεύθυνση με ομιλητές τους Σπ. Γαλιατσάτο και Νικ. Φαραντούρη να αφήνει ένα …άρωμα εκλογών.

Θα είναι στο ψηφοδέλτιο η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου;

Την τρίτη θέση του συνδυασμού θα την συμπληρώσει μία γυναίκα κι αυτή φυσικά είναι η αναμενόμενη πρώην βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου που, όπως μαθαίνουμε, ενδιαφέρεται να είναι ξανά παρούσα.

Το τελευταίο λόγο θα τον έχει φυσικά ο Αλέξης Τσίπρας και τα οργανωτικά στελέχη της Κουμουνδούρου. Το σίγουρο είναι ότι η Κεφαλονιά και η Ιθάκη είναι μία από τις περιοχές που ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι θα ξανακερδίσει.

Πηγή: News Room // ekefalonia

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.