Πολιτική

Η προεκλογική περίοδος άρχισε από την Ιθάκη

134views

Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

Σε προεκλογική   εξελίχτηκε  η προσκυνηματική επίσκεψη Κυβερνητικού κλιμακίου στην Ιθάκη λόγω της τοπικής γιορτής του Αγίου Ραφαήλ. Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Τριαντόπουλος, ο ΓΓ του Υπουργείου Εσωτερικών Σταυριανουδάκης ο βουλευτής Κεφαλονιάς Ιθάκης Καππάτος και ο αντιπεριφερειάρχης Τραυλός περιόδεψαν στο νησί το Σαββατοκύριακο που πέρασε , ξεκινώντας την μακρά «προεκλογική» περίοδο που όπως φαίνεται θα έχουμε. Μαζί τους σύσσωμη η τοπική διοίκηση με Δήμαρχο και Έπαρχο να συμπληρώνουν το κάδρο.

Με τον προσχηματικό τίτλο της ενημέρωσης για την αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία του νησιού μας, την οποία εξάγγειλε πριν από 9 μήνες ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Στυλιανίδης, συναντήθηκαν με τους  προέδρους των τοπικών ενοτήτων και μετά από πρόσκληση της δημοτικής αρχής σε ανοιχτή συγκέντρωση με τους κατοίκους του νησιού.

Αφού εκφράστηκαν  οι αμοιβαίες φιλοφρονήσεις άρχισε ο κυβερνητικός – δημαρχιακός – επαρχιακός απολογισμός για τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης   που «με εντολή πρωθυπουργού» έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια στο νησί μας. Έτσι οι πρόθυμοι να πιστέψουν έφυγαν από την συγκέντρωση ευχαριστημένοι που το νησί μας βρίσκεται συνέχεια στη σκέψη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το νησί της Ουτοπίας βέβαια γιατί σε καμία περίπτωση δεν αφορά την Ιθάκη αφού οι Κυβερνητικό – τοπικοί παράγοντες ξέχασαν να πουν:

 

  • Πως όποιες και όσες επιδοτήσεις έδωσαν (με τον τρόπο που τις έδωσαν) στους κατοίκους του νησιού μας, τις εξαφάνισε ο ασύδοτος πληθωρισμός που η πολιτική τους επέφερε στις λαϊκές οικογένειες, η υπέρογκη αύξηση του ΕΝΦΙΑ, τα πανάκριβα εισιτήρια στα πλοία, η τερατώδης αύξηση στις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου που είχαν ξεκινήσει πριν από την έναρξη του ιμπεριαλιστικού πόλεμου στην Ουκρανία, οι ανύπαρκτες υποδομές στην υγεία που αναγκάζουν τους συμπατριώτες μας να πηγαίνουν στην Πάτρα και στην Αθήνα για μια εξέταση ρουτίνας.
  • Πως ακόμα περιμένουν οι Θιακοί επαγγελματίες και ψαράδες να αποζημιωθούν από την καταστροφή που έπαθαν από τον Ιανό και τον Μπάλλο, από το πέρασμα των οποίων έχουν περάσει 22 και 10 μήνες αντίστοιχα.
  • Πως ύστερα από 22 μήνες, ακόμα περνάνε τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο με το σχολικό λεωφορείο και εμείς με τα αυτοκίνητά μας πάνω από έναν δρόμο, αυτόν που οδηγεί από τις Φρίκες στο Κιόνι, που βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα σε 5 σημεία του , χωρίς να έχει γίνει μέχρι σήμερα απολύτως τίποτε, παρά μόνο η τοποθέτηση κάποιων άθλιων σιδηροπασσάλων με πανιά που ανεμίζουν στον αέρα. Μάλιστα ήταν εντελώς προκλητική η στάση του αντιπεριφερειάρχη Τραυλού, ο οποίος προσπάθησε να δικαιολογηθεί για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, λέγοντας πως δεν έχει υπαλλήλους για να προχωρήσει το έργο, ξεχνώντας βέβαια να αναφέρει πως αυτή η κατάσταση της έλλειψης προσωπικού των δημόσιων υπηρεσιών οφείλεται στην εγκληματική νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ, αλλά και των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εισήγαγαν και διατήρησαν ως κόρη οφθαλμού το δόγμα «ένα υπάλληλος διορίζεται, πέντε υπάλληλοι φεύγουν».

Μια καθαρή προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ ήταν λοιπόν αυτή η συνάντηση . Και αυτό το γνώριζε από πριν ο Δήμαρχος Ιθάκης και παρ’ όλα αυτά έδωσε την συγκατάθεσή του και συμμετείχε σε αυτή ενεργά, παραπλανώντας τους Θιακούς με  δικαιολογίες του τύπου πως ο Δήμαρχος πρέπει να συναντά τα κυβερνητικά στελέχη και να ζητά έργα και χρήματα από αυτούς και πως στα πλαίσια της θέσης του αυτής ήταν και η παραπάνω συγκέντρωση…..

Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική με την δημοτική αρχή να  έχει μετατραπεί σε μακρύ χέρι της κυβέρνησης,  διαφημίζοντας αυτήν και τους υπουργούς και βουλευτές της , δικαιώνοντάς μας σε αυτό που λέμε πως δεν πρόκειται για τοπική αυτοδιοίκηση αλλά για τοπική διοίκηση.

Και τέλος δεν μπορούμε παρά να ευχηθούμε «ψυχή βαθειά» στην ΟΜ Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ που σαν απατημένη σύζυγος «διαμαρτυρήθηκε» για την «προδοσία» του συνεργάτη της  Δήμαρχου, που έκανε προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ με τις πλάτες του Δήμου και να τους υπενθυμίσουμε πως δεν μπορείς να είσαι «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ», γιατί αυτά περιλαμβάνει η πολιτική της σοσιαλδημοκρατίας που υπηρετούν από όποια θέση και αν βρίσκονται, είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή, είτε στην Τοπική Διοίκηση, είτε στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα κ.ο.κ.

Καλούμε τον Θιακό Λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, που είναι η μοναδική δύναμη που δίνει διέξοδο στην λαϊκή πάλη. Μόνο η εργατική – λαϊκή εξουσία μπορεί να εξασφαλίσει τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα, μόνο η νέα σοσιαλιστική οικονομική και κοινωνική οργάνωση, ο κεντρικός επιστημονικός σχεδιασμός στη βάση της κοινωνικής ιδιοκτησίας μπορεί να εξασφαλίσει ότι οι τεράστιες δυνατότητες της εποχής μας θα υπηρετήσουν τον εργαζόμενο άνθρωπο, τις σύγχρονες ανάγκες του λαού για δουλειά, ζωή, υγεία, ειρήνη και συνεργασία με όλους τους λαούς.

Η συμπόρευση και η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, στους τόπους δουλειάς, στους αγώνες και τις εκλογές είναι συμβολή στον αγώνα για αυτή την προοπτική, για τη μόνη διέξοδο υπέρ του λαού, που είναι το σύγχρονο και το αναγκαίο για τον 21ο αιώνα.

Κ.Ο.Β. Ιθάκης

 

Ιούλης 2022

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.