Οικονομία

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε στην έκθεση Salon des Vacances στις Βρυξέλλες

294views

 

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε στην έκθεση Salon des Vacances, που πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως 27 Μαρτίου στις Βρυξέλλες. Τα Ιόνια Νησιά εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, κος Αλέξανδρος Αλεξάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Τουρισμού της ΠΙΝ.

Η αγορά του Βελγίου είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα νησιά του Ιονίου, καθώς παρατηρείται ανοδική τάση στις προτιμήσεις Βέλγων επισκεπτών προς τα Ιόνια Νησιά, γεγονός που ενισχύεται και λόγω των απευθείας πτήσεων προς τα αεροδρόμια της Κέρκυρας, της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς καθ΄όλη την διάρκεια της θερινής περιόδου. Επιπλέον, θυμίζουμε ότι στο φετινό   Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού της Λιέγης “Pays de Danses”, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, ως τιμώμενη χώρα ήταν η  Ελλάδα, γεγονός που καταδεικνύει το ενδιαφέρον της συγκεκριμένης χώρας προς το ελληνικό στοιχείο.

Κατά την έναρξη της έκθεσης, το περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο, κος Διονύσιος Καλαμβρέζος, στελέχη της ελληνικής πρεσβείας, καθώς και εκπρόσωποι βέλγικων και ελληνικών ΜΜΕ.

Ο κος Αλεξάκης δήλωσε ότι η Περιφέρεια Ιονίων παραμένει συνεπής στην παρουσία της στις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις, προκειμένου να παραμένουμε επίκαιροι, παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα σε όλες τις αγορές. Ιδιαίτερα, συμπλήρωσε, η αγορά του Βελγίου κρατά σταθερά το ενδιαφέρον της Περιφέρειας μας, πάντα με περιθώριο βελτίωσης και περαιτέρω ανάπτυξης των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

 

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Τουρισμού και Πολιτισμού.

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.