Τουρισμός

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε στην έκθεση “Holiday World & Region World» στην Τσεχία

232views

 

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του διαρκώς αυξανόμενου ενδιαφέροντος και της συνακόλουθης  ζήτησης των Τσέχων για τα Ιόνια Νησιά, συμμετείχε μαζί με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού στην έκθεση «Holiday World & Region World», που πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως 20 Μαρτίου 2022 στην Πράγα της Τσεχίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η Περιφέρειά μας οργάνωσε αποστολή από υπηρεσιακούς παράγοντες της ομάδας αυτεπιστασίας της Τουριστικής Προβολής, Κωνσταντίνο Υψηλάντη, Γεώργιο Παπαβλασόπουλο και Χρυσούλα Μαξούτη, για τη στόχευση της αναδυόμενης αγοράς της Τσεχίας.

Η συμμετοχή μας ήταν η πρώτη ύστερα από πολλά έτη και αποτελεί την απαρχή της εδραίωσης της Περιφέρειας στην τσέχικη αγορά και μέρος της ευρύτερης προβολής μας στη συγκεκριμένη αγορά.

Στο πλαίσιο αυτής της συμμετοχής, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) πέτυχε την πρώτη διάκριση στα βραβεία του καλύτερου περιπτέρου και παρουσίασης συνεκθετών (First Place Greek National Tourism Organisation – Τhe Most Impressive Exposition).

Παράλληλα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη μας και τη Διευθύντρια του ΕΟΤ Πολωνίας και Τσεχίας, Νικολέττα Νικολοπούλου, καθώς και την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΟΤ, Δέσποινα Ξυλούρη, δρομολογήθηκε ταξίδι εξοικείωσης Δημοσιογράφων “Fam Trip” για να γνωρίσουν τα νησιά μας με στόχο την τουριστική προβολή τους σε μέσα μαζικής ενημέρωσης της Τσεχίας και της Πολωνίας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, το περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων επισκέφθηκε η Υπεύθυνη Σύμβουλος του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Ελληνικής Πρεσβείας στην Πράγα, Δήμητρα Χριστοδουλοπούλου, καθώς και τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι του τουριστικού ρεπορτάζ.

Η επισκεψιμότητα του περιπτέρου μας κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα όλες τις ημέρες της έκθεσης, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στους εκπροσώπους μας να ενημερώσουν τους επισκέπτες – κοινό και επιχειρηματίες – για τον προορισμό μας και να διανείμουν μεγάλη ποσότητα προωθητικού υλικού που μεταξύ άλλων περιελάμβανε και τα νέα καλαίσθητα φυλλάδια της Περιφέρειάς μας.

 

 

                              Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού

                                                       Αλέξανδρος Αλεξάκης

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.