Πολιτική

Η πείρα του λαού να μετατραπεί σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ! Στην μαζική κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος, μίλησε ο Κ. Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής

139views

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Η πείρα του λαού να μετατραπεί σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ!

Στην μαζική κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος, μίλησε ο Κ. Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής

 

 

Μήνυμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ και στην μονοεδρική της Κεφαλονιάς – Ιθάκης, έστειλε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος το βράδυ της Τρίτης στο Αργοστόλι.

Σε μια μαζική συγκέντρωση με παλμό, συνθήματα, που έδωσαν τον τόνο, την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής, καλώντας τον λαό να αξιοποιήσει την έως και σήμερα πείρα του, τιμωρώντας ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ.α. αστικά κόμματα που ευθύνονται για τα δεινά του, κάνοντας την έκπληξη με ισχυρό το Κόμμα στις κάλπες της Κυριακής.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η Οργάνωση του Κόμματος βρέθηκε απ’ άκρη σ’ άκρη στα δύο νησιά και συνεχίζει, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες. Στόχος τα αισιόδοξα μηνύματα που λαμβάνει, που «δένουν» και με όσα ο λαός βιώνει, να μετουσιωθούν σε αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ με τον ομιλητή να επισημαίνει, πως η σταθερότητα, που οι εκπρόσωποι των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ επικαλούνται, σημαίνει ένταση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

«Αυτό που δεν έχουμε δοκιμάσει είναι ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ»

«Αυτό που δεν έχουμε δοκιμάσει είναι ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ. Αυτό είναι που θα κάνει τη διαφορά», τόνισε ο Κ. Παπαδάκης, ενώ αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στον νομό, υπογράμμισε:

«Σταθερότητα για όσους κυβέρνησαν σημαίνει να διαιωνίζεται η δραματική αύξηση του κόστους παραγωγής, χωρίς καμιά ουσιαστική στήριξη των αγροτοκτηνοτρόφων. Όπως φέτος που οι γαλακτοπαραγωγοί πήραν 1.5 ευρώ τιμή και τώρα οι γαλακτοβιομήχανοι τους ζητούν μείωση γιατί τάχα… δεν βγαίνουν. Και την ίδια ώρα, σε έναν νομό με 250.000 αιγοπρόβατα δεν υπάρχει δημόσιο σφαγείο παρά μόνο ιδιωτικά, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει πολύ το κόστος παραγωγής.

Σταθερότητα, για ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ είναι οι πνιγμένοι στα χρέη αυταπασχολούμενοι να περιμένουν τη σεζόν, για να ρεφάρουν λόγω της ακρίβειας και της υπερφορολόγησης αντιμέτωποι και με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, ζώντας στα μαγαζιά τους μέρα νύχτα το καλοκαίρι».

Υπογράμμισε πως είναι η στρατηγική της «πράσινης μετάβασης» της ΕΕ που πλήττει και την Κεφαλονιά στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος. Κατήγγειλε πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά επιχείρησαν να θάψουν το θέμα, προσθέτοντας ότι μετά τις εκλογές θα επανέλθουν, κι αντίπαλός τους, για να μην περάσουν τα σχέδιά τους, θα είναι μόνο το ΚΚΕ.

Στάθηκε στην κατάσταση στη δημόσια Υγεία που θεωρείται κόστος, όπου «στο ΓΝ Αργοστολίου λείπει το 50% του προσωπικού με τραγική υποστελέχωση σε μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που ξεπερνά και το 50%», με ελλείψεις βασικών ειδικοτήτων και όσους απέμειναν να δουλεύουν μέχρι εξουθένωσης, ενώ με «μπαλώματα» επιστρατεύονται εξωτερικοί ιδιώτες με μπλοκάκι, επισκέπτες παθολόγοι και αγροτικοί.

«ΜΕΘ δεν λειτουργεί κι οι κτιριακές εγκαταστάσεις των νοσοκομείων είναι απαρχαιωμένες, ανεπισκεύαστες από τους σεισμούς εν μέσω ακόμα και σκανδάλων εργολάβων. Κι όπου υπάρχει καινούργια υποδομή -κι αυτή από δωρεά-, για να λειτουργήσει ΜΕΘ ή νέα πτέρυγα, το προσωπικό δεν βρίσκεται. Το υποστελεχωμένο ΕΚΑΒ σε δίδυμο ατύχημα, για να δράσει, ρωτά πρώτα την ηλικία του θύματος!!!», σημείωσε ο Κώστας Παπαδάκης, αναδεικνύοντας και τα μεγάλα προβλήματα στο «Μαντζαβινάτειο» Νοσοκομείο Ληξουρίου και τα ΚΥ στα δύο νησιά και τις συχνές αεροδιακομιδές σοβαρών περιστατικών.

«Να, γιατί η πορεία και στην Κεφαλονιά και παντού είναι να υποβαθμίζονται ή να συγχωνεύονται, αντί να ανοίγουν νοσοκομεία, με τον λαό να βάζει βαθιά το χέρι του στην τσέπη. ΣΔΙΤ η ΝΔ, αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα και πρώτα πρώτα στα νησιά προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τι να πρωτοδιαλέξεις… Να πώς προώθησαν  στην Ελλάδα, ακόμα και προεκλογικά, εγκύκλιο στο όνομα της νομιμοποίησης των τραγικών ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό, έτσι ώστε ο γιατρός μιας ειδικότητας να εφημερεύει για τους ασθενείς όλων των ιατρικών ειδικοτήτων, μια εγκύκλιος κυριολεκτικά δημόσιος κίνδυνος, αφού ένας δερματολόγος θα εξετάζει καρδιοπαθή κι ένας ουρολόγος ασθενή με πνευμονοπάθεια…», είπε.

Καυτηρίασε τις αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια, το γεγονός ότι οι νησιώτες βιώνουν μια «Οδύσσεια», για να ταξιδέψουν απ’ τις διακοπές δρομολογίων, ειδικά της γραμμής Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη, την ώρα που οι εφοπλιστές επιδοτούνται ανεξάρτητα κυβέρνησης. Επίσης, στάθηκε σε όσα έχει βιώσει ο λαός από φυσικά φαινόμενα, εξηγώντας:

«Τα ονόματα των θεομηνιών αλλάζουν, η θεομηνία της βάρβαρης πολιτικής τους δεν αλλάζει. Αυτή καταδικάζει τον λαό σε μηδενικά ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα, που δεν υποκαθίστανται με ελάχιστους καθαρισμούς ρεμάτων χωρίς στοιχειώδες σχέδιο αντιμετώπισης των πλημμυρών σε όλο τον νομό. Ενώ, για να διασκεδάσουν τις διαμαρτυρίες, δίνουν ορισμένες αποζημιώσεις-ψίχουλα ”κι από ‘δω πάν κι οι άλλοι”.

Είναι οι ίδιοι που έχουν βαφτίσει πράσινες και τις πλέον αδειοδοτημένες προς άναρχη εγκατάσταση ανεμογεννήτριες που προβλέπεται να καλύψουν μεγάλο ακόμη μέρος των βουνοκορφών της Κεφαλονιάς με ανεξέλεγκτες επιπτώσεις στο περιβάλλον και αυτές  συνοδεύονται με ανταποδοτικά καθρεφτάκια στους ιθαγενείς… Ο αγώνας που δόθηκε πριν τρία χρόνια ενάντια στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών με τους κομμουνιστές να είναι στην πρώτη γραμμή αποτελεί παρακαταθήκη την ώρα που ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν από κοινού για φαστ-τρακ εγκαταστάσεις κι ενώ συνεχίζουν στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος ενεργοποιήθηκαν διώξεις σε βάρος όσων μπήκαν μπροστά σε αυτόν τον αγώνα».

Ως ξεκάθαρο κριτήριο ψήφου χαρακτήρισε την εξοργιστική κατάσταση που επικρατεί απ’ τις πληγές που άφησε πίσω του ο σεισμός του 2014, όπου μέχρι και σήμερα δεν έχουν επουλωθεί, παρά τις κυβερνητικές εναλλαγές, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πέρασαν με γεμάτες τετραετίες, όμως οι εργατικές κατοικίες στο Ληξούρι παραμένουν όπως τις άφησε ο εγκέλαδος, με αλλεπάλληλες παρατάσεις επιδότησης ενοικίου».

Ειδικά για σειρά παρόμοιων προβλημάτων με υποδομές και δημόσια κτίρια επεσήμανε: «Το “πάμε κι όπου βγει” ισχύει, λοιπόν, εκτός από τα τραίνα και για “τα άλλα Τέμπη” της ζωής μας, όπως τους σεισμούς που η όποια εφαρμογή του νέου αντισεισμικού κανονισμού επαφίεται στην τσέπη του λαού και ενώ το κόστος της κατασκευής έχει εκτοξευτεί. Αυτά μέχρι την επόμενη καταστροφή που οι ίδιοι θα μοιρολογούν για τα ακραία φαινόμενα».

Στάθηκε και στην εμπορευματοποίηση του νερού, που προώθησαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στα νησιά, προωθώντας, από κοινού με τις τοπικές αρχές, την κοστοβόρα και ενεργοβόρα αφαλάτωση σε σειρά περιοχών (Ιθάκη, Αργοστόλι, Ληξούρι κ.α.) και φορτώνοντας στον λαό νέα χαράτσια, όταν οι μεγαλοξενοδόχοι χρωστούν 7 εκατ. ευρώ που θα φορτωθούν στις πλάτες του λαού.

Πρόκειται για προβλήματα που συνολικά έρχονται να προστεθούν στις πλάτες των εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων, με τα τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα, όπως π.χ. των ξενοδοχοϋπαλλήλων με την ένταση της εκμετάλλευσής τους κάθε καλοκαίρι τη φτώχεια και ακρίβεια συνολικά.

Χαιρετισμοί έγιναν από τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ στον νομό, Σπύρο ΚαμπίτσηΑγγελική Κωνσταντοπούλου και Δημήτρη Μαντζουράτο, ενώ στην κεντρική συγκέντρωση που άνοιξε ο γραμματέας της ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Διονύσης Αλιβιζάτος, χαιρέτισε και ο Νόντας Μαυροκέφαλος, μέλος της ΤΕ, Δημοτικός Σύμβουλος Ιθάκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιος Δήμαρχος.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.