Πολιτική

Η οδική είσοδος στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς παραμένει αδιαμόρφωτη και ανεκτέλεστο το απαραίτητο έργο. Ποια η θέση της περιφερειακής αρχής;

218views

Η οδική είσοδος στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς παραμένει αδιαμόρφωτη και ανεκτέλεστο το απαραίτητο έργο. Ποια η θέση της περιφερειακής αρχής;

Προς κ. Περιφερειάρχη.

Το οδικό τμήμα  που ενώνει την πύλη εισόδου του αεροδρομίου στην Κεφαλονιά με τον επαρχιακό δρόμο Αργοστόλι-Σβορωνάτα είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης που καταφθάνει αεροπορικώς και κινείται προς τον τόπο όπου θα καταλύσει.

Πέραν του ασφάλτινου καταστρώματος προβλέπεται επαρκέστατο πεζοδρόμιο και στις δυο πλευρές του δρόμου.

Τα πεζοδρόμια αυτά προορίζονται αφενός για την ασφαλή διακίνηση των πεζών από και προς το αεροδρόμιο και αφετέρου για αισθητική διαμόρφωση με κατασκευές πρασίνου, μικρά δένδρα και φυτά, με πάγκους ξεκούρασης και κολώνες φωτισμού.

Πλην όμως, παρά την χρηματοδότηση του έργου και την ανάθεση σε εργολάβο, δεν υλοποιήθηκε ποτέ εξ αιτίας εμπλοκής που παρουσιάστηκε επειδή ιδιώτες ιδιοκτησιών με πρόσωπο στον δρόμο αυτό προέβαλαν «δικαιώματα» και αμφισβήτησαν την απαλλοτρίωση που έχει γίνει από το τότε υπουργείο Δημοσίων Έργων.

Το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι:

  • Παρουσιάζεται ως απωλεσθέν το σχέδιο της απαλλοτρίωσης.
  • Το υπουργείο, που από ένα σημείο και μετά ανέλαβε να διεκπεραιώσει την υπόθεση αντί της ΔΤΥ της ΠΕ Κεφαλονιάς, μάλλον…. καθεύδει και προφανώς ουδόλως ασχολείται.

Επειδή η πρώτη εικόνα της Κεφαλονιάς στους αεροπορικά διακινούμενους πρέπει να αποκατασταθεί.

Επειδή τα απαλλοτριωμένα πεζοδρόμια πρέπει να είναι κοινόχρηστα.

Επειδή ο δρόμος αυτός εξυπηρετεί σειρά επιχειρήσεων με μεγάλο αριθμό διακινούμενων πολιτών που χρειάζονται ασφαλή και εύκολη πρόσβαση.

ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ η περιφερειάρχης:

  1. Γνωρίζει το πρόβλημα αυτό;
  2. Πιστεύει ότι πρέπει να αρθούν οι δυσκολίες; Αν ναι,
  3. Έχει κάποιο σχέδιο και χρονοδιάγραμμα;

Για την ΑΝΑΣΑ:

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

περιφερειακός σύμβουλος

επικεφαλής ΑΝΑΣΑ

τ. περιφερειάρχης Ι.Ν.

επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό:

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.