Πολιτική

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τους εργαζόμενους στο Βοήθεια στο Σπίτι.

66views

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τους εργαζόμενους στο Βοήθεια στο Σπίτι.

Με πρόσφατη απόφασή του το ΣΤΕ, ακυρώνει εν μέρει τον διαγωνισμό που ήταν σε εξέλιξη για τους εργαζόμενους στην Βοήθεια στο Σπίτι, προκειμένου να μονιμοποιηθούν και βάζει βόμβα στην ολοκλήρωση της σχετικής προκήρυξης 4κ/2020, λίγο πριν την ανακοίνωση και των τελευταίων οριστικών πινάκων των ΠΕ. Η απόφαση αυτή γεμίζει ανασφάλεια 2909 εργαζομένους πανελλαδικά και αρκετούς από τους 23 εργαζόμενους με συμβάσεις ΙΔΟΧ στην Κεφαλονιά, που πήραν μέρος στην προκήρυξη και κινδυνεύουν να μείνουν εκτός οριστικών πινάκων.

Στην παραπάνω δυσχερή κατάσταση πρέπει να προστεθούν τόσο η εκκρεμότητα που υπάρχει να μην έχει βρεθεί επίσημα λύση και για τους 163 εργαζόμενους που είναι εκτός προκήρυξης μετά από 20 χρόνια εργασίας, καθώς και για την επιστροφή στην εργασία όσων εργαζομένων είναι σε αναστολή, προκειμένου να μπορέσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που υπάρχουν για όλους τους εργαζόμενους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Βοήθεια στο Σπίτι για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και αποτελούν πολύπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια. Η ευθύνη τόσο για την σημερινή εξέλιξη σε σχέση με την πρόσφατη απόφαση του ΣΤΕ, όσο και την χρόνια ταλαιπωρία αυτών των εργαζομένων που προσφέρουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους κάτω από αντίξοες συνθήκες, ανήκει σε όλες τις κυβερνήσεις και στην συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών αρχών, που τόσα χρόνια τους εμπαίζουν. Όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, «πετάνε» τις δομές Πρόνοιας σε προγράμματα της ΕΕ ή στους Δήμους κι αυτοί με τη σειρά τους λόγω κόστους- σε «εθελοντές», σε ΜΚΟ ή σε ιδιώτες , επειδή αντιλαμβάνονται την Πρόνοια ως μια κοινωνική δαπάνη-κόστος που πρέπει να περικοπεί, παραδίνοντας την στην επιχειρηματική κερδοφορία και όχι ως σημαντική κοινωνική ανάγκη για τον λαό που απαιτεί επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές και το προσωπικό που απαιτείται ώστε να καλύπτονται δωρεάν όλοι όσοι έχουν ανάγκη.

Απαιτείται εδώ και τώρα η μετατροπή των συμβάσεών των εργαζομένων στην Βοήθεια στο Σπίτι σε αορίστου χρόνου αλλά και μαζικές προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας αφού τα κενά παραμένουν μεγάλα. Επιβάλλεται επίσης να επανέλθουν στην εργασία τους άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με την πραγματοποίηση των αναγκαίων σε συχνότητα προληπτικών και δωρεάν τεστ.

Καλούμε τις Δημοτικές Αρχές Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης να πάρουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ώστε να ανακληθεί η παραπάνω απόφαση και να μην μείνει κανένας εργαζόμενος εκτός οριστικών πινάκων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν να μονιμοποιηθούν όλοι όσοι δούλευαν τόσα χρόνια στο Πρόγραμμα κι έχουν πολύτιμη εμπειρία , να γενικευτεί το Πρόγραμμα με νέες προσλήψεις και αναβαθμισμένη υλικοτεχνική υποδομή και να υπάρχει αποκλειστικά κρατική επαρκής χρηματοδότηση χωρίς την ανάμειξη ΜΚΟ και ιδωτών, ώστε να ικανοποιούνται πλήρως και ΔΩΡΕΑΝ οι υπάρχουσες ανάγκες.

6/10/2022.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στους δήμους Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.