ΚοινωνίαΠολιτική

Η Ευρωβουλεύτρια του ολλανδικού Κόμματος για τα Ζώα Άνια Χάζεκαμπ ενημερώνεται για τη συμμαχία του Πράσινου και του Φιλοζωικού χώρου στην Ελλάδα

143views

Κόμμα για τα Ζώα: Η Ευρωβουλευτής του Κόμματος για τα Ζώα Άνια Χάζεκαμπ ενημερώνεται για τις εξελίξεις στον ελληνικό Πράσινο και Φιλοζωικό χώρο

Την Ευρωβουλεύτρια του ολλανδικού Κόμματος για τα Ζώα (PvdD) Άνια Χάζεκαμπ (Anja Hazekamp) συνάντησε την Πέμπτη 9/2/2023 στο Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, αντιπροσωπεία της συμμαχίας ΠΡΑΣΙΝΟ&ΜΩΒ, (#prasinomov), υπό τον συνεπικεφαλής της, Δομήνικο Χρυσίδη.

Τη συμμαχία συναπαρτίζουν επτά κόμματα -Πράσινοι, το Κόμμα για τα Ζώα (#kommazoa), το Βολτ Ελλάδας, το Κόμμα Πειρατών, οι οικοφεμινίστριες του «Κύκλος»- διάφορες συλλογικότητες και ανεξάρτητοι πολίτες .

Η κ Χάζεκαμπ ενημερώθηκε για τη κοινή παρουσία της οικολογίας και της φιλοζωίας στις επόμενες εκλογές και για τις προγραμματικές θέσεις της συμμαχίας ΠΡΑΣΙΝΟ&ΜΩΒ, στην οποία συμμετέχει και το ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα (ΚΓΤΖ). Ευχήθηκε καλή επιτυχία σε αυτή την πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα προσπάθεια, που μεταφέρει στην Ελλάδα την πολυετή συμπόρευση αντίστοιχων πολιτικών δυνάμεων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε προβλήματα όπως η υπεραλίευση και οι επιπτώσεις των ιχθυοκαλλιεργειών και της κτηνοτροφίας. Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη για προστασία της θαλάσσιας ζωής , των μελισσών αλλά και για έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ενός προβλήματος που μαστίζει την Ελλάδα.

Ο κ. Χρυσίδης προσκάλεσε την κ. Χάζεκαμπ να έρθει στην Ελλάδα, για να παρέμβουν από κοινού για την επίλυση των σχετικών θεσμικών και οικολογικών προβλημάτων.

Περισσότερες πληροφορίες:

ΠΡΑΣΙΝΟ&ΜΩΒ: https://www.prasinomov.gr

ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ: https://www.animalpolitics.gr

Εmail: info@animalpolitics.gr

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.