Κοινωνία

Η Επιτροπή Ειρήνης Κεφαλονιάς και Ιθάκης συμμετέχει στην συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον λαό της Παλαιστίνης

138views

Η Επιτροπή Ειρήνης Κεφαλονιάς και Ιθάκης εκφράζει την αλληλεγγύη της στον λαό της Παλαιστίνης και στέκεται στο πλευρό του ηρωικού λαού της και του δικαιώματός του να υπερασπίζεται τη χώρα του κατά της ξένης κατοχής με όλα τα αναγκαία μέσα. Επιπλέον, καταγγέλλει και καταδικάζει το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ συνεχίζει και κλιμακώνει την πολύχρονη επιθετικότητά του.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αποτελούν ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού, με τραγικό απολογισμό εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά. Εδώ και δεκαετίες το κράτος του Ισραήλ κατέχει παράνομα παλαιστινιακά εδάφη που είναι αναγνωρισμένα από τον ΟΗΕ. Όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν έχουν σταματήσει οι τρομοκρατικές εισβολές του ισραηλινού κατοχικού στρατού σε πόλεις της Δυτικής Όχθης και αλλού που αφήνουν πίσω τους πλήθος νεκρών και τραυματιών. Δεν έχουν σταματήσει οι παράνομοι εποικισμοί στα εδάφη της Παλαιστίνης, οι έφοδοι σε σπίτια αμάχων, η ανέγερση τειχών. Δεν έχουν σταματήσει τα απάνθρωπα βασανιστήρια, η πολύχρονη φυλάκιση Παλαιστίνιων χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες, ακόμα και μικρών παιδιών που ξεπερνούν τα 500 στις Ισραηλινές φυλακές. Το τελευταίο έτος, οι νεκροί Παλαιστίνιοι ξεπερνούν τους 220 πριν τις συγκρούσεις των τελευταίων ημερών. Τα εγκλήματα πολέμου του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ δε σταματούν εκεί! Είναι αυτό που οδηγεί σε βέβαιο θάνατο τους κατοίκους της Γάζας, οι οποίοι ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια, στερώντας τους την πρόσβαση σε πόσιμο νερό, τρόφιμα, φάρμακα και ρεύμα. Επιπλέον, χρησιμοποιούν βόμβες φωσφόρου, οι οποίες είναι απαγορευμένες από τη Διεθνή κοινότητα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού είναι έκθετοι γιατί με την πολιτική τους στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ. Είναι συμμέτοχοι στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, όταν αναγνωρίζουν το δικαίωμα στην αυτοάμυνα του Ισραήλ. Είναι υπόλογοι στον ελληνικό λαό, γιατί την ίδια ώρα που το Ισραήλ δολοφονεί και ξεριζώνει τον παλαιστινιακό λαό οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά αναβαθμίζουν τις πολιτικές, οικονομικές, στρατιωτικές σχέσεις με αυτό. Χωρίς ίχνος ντροπής φτάνουν στο σημείο να πανηγυρίζουν για τη συμμετοχή του Ισραήλ στις δεκάδες στρατιωτικές ασκήσεις – πρόβες πολέμου που γίνονται σε ελληνικό έδαφος. Παράλληλα, εμπλέκουν επικίνδυνα το λαό μας στις εξελίξεις στην περιοχή, αποστέλλοντας την ελληνική φρεγάτα “Ψαρά” -με πλήρωμα και ομάδα ασφαλείας συνολικά πάνω από 200 άτομα- στη Ν/Α Μεσόγειο για να ενταχθεί σε Νατοϊκή δύναμη που επιχειρεί στην περιοχή. Φέρουν βαριές ευθύνες γιατί αρνούνται να εφαρμόσουν την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής, ήδη από το 2015, για την αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους.

Η Επιτροπή Ειρήνης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, η ΕΕΔΥΕ, οι αγωνιστές του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος εκφράζουμε την αμέριστη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης και στο δικαίωμά του να υπερασπίζεται τη χώρα του από την ξένη κατοχή!

Στεκόμαστε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού και δυναμώνουμε τον αγώνα μας για:

  • Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.
  • Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Ψαρά» από τη Μέση Ανατολή.
  • Να σταματήσει η συμφωνία με το Ισραήλ και η Νατοϊκή εκπαίδευση  πιλότων στο αεροδρόμιο της Μεσσήνης.
  • Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης που διοργανώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης και οι άλλοι φορείς του μαζικού κινήματος στην   Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου την Τετάρτη 18 Οκτώβρη, στις 7 το απόγευμα, για να ακουστεί δυνατά το σύνθημα:

                                         “Λευτεριά στην Παλαιστίνη!”

                                                                          Αργοστόλι, 16-10-2023.

                                                                        Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. – Παράρτημα Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.