Πολιτική

Η Ελληνική Αστυνομία παύει να εκτελεί ταχυδρομικά χρέη με το Σ/Ν του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

139views

Η Ελληνική Αστυνομία παύει να εκτελεί ταχυδρομικά χρέη με το Σ/Ν του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

 

Σε επεξεργασία στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής βρίσκεται το σημαντικό για την Ελληνική Αστυνομία νομοσχέδιο με τίτλο: «Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων εγγράφων»

Με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στόχος είναι πάνω από 1500 αστυνομικοί σε όλη τη χώρα να πάψουν να είναι ταχυδρόμοι δικαστικών εγγράφων και να αξιοποιηθούν στο εξής αποκλειστικά για τις επιχειρησιακές ανάγκες της ΕΛΑΣ. Σήμερα διακινούνται με αυτό τον τρόπο περίπου 1,2 εκατομμύρια έγγραφα το χρόνο.

Με το νομοσχέδιο εγκαταλείπεται η επίδοση εγγράφων με φυσική παρουσία αστυνομικών και καθιερώνεται η ηλεκτρονική επίδοση ως κύριος τρόπος επίδοσης, με κάποιες εύλογες εξαιρέσεις. Έτσι γίνεται πράξη ένα αίτημα πολλών δεκαετιών που έθεταν στην πολιτεία οι αστυνομικοί.

Η ΕΛΑΣ και οι υπηρεσίες της αποδεσμεύονται από την από τη βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής και την επικύρωση αντιγράφων.

Θεσμοθετείται επίσης η δυνατότητα της Αυτοδιοίκησης, να ενισχύει με δωρεές και χορηγίες την ΕΛΑΣ, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό, κάτι που νομοθετικά δεν προβλεπόταν ως τώρα.

Στην παρέμβασή μου στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής τόνισα την πολλαπλασιαστική αξία της ψηφιακής μεταρρύθμισης και της επίδρασης των υπηρεσιών του gov.gr που σταδιακά αλλάζουν προς το καλύτερο κάθε τομέα της καθημερινότητας των πολιτών.

Βίντεο και κείμενο της ομιλίας μου στο σύνδεσμο:

https://bit.ly/3a1jIJz

 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.