Πολιτική

Η δημοτική αρχή Μιχαλάτου μεθόδευσε την ίδρυση στην Κρανιά υπεραγοράς λιανικού εμπορίου γνωστής αλυσίδας

187views

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΑΝΙΑΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΑΣ ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΝΩΣΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ, ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ 5.200 Τ.Μ.!!!!!

Η δημοτική αρχή Μιχαλάτου [ ΠΑΣΟΚ –Επιχειρηματίες ] έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες καθώς βάζει ‘πλάτη’ για να ιδρυθεί στην περιοχή της Κρανιάς Αργοστολίου υπεραγορά λιανικού εμπορίου γνωστής πολυεθνικής αλυσίδας.

Πιο συγκεκριμένα μεθόδευσε την εκπρόθεσμη υποβολή προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου του αιτήματος που υπέβαλλε γνωστή πολυεθνική αλυσίδα, με την οποία ζητούσε την χορήγηση άδειας ίδρυσης υπεραγοράς λιανικού εμπορίου. Αποτέλεσμα της παραπάνω μεθόδευσης είναι να θεωρείται εκ του νόμου ότι, λόγω παρέλευσης της προθεσμίας, έχει ήδη χορηγηθεί σιωπηρά η άδεια ίδρυσης του καταστήματος της εν λόγω πολυεθνικής αλυσίδας. Οι ευθύνες μάλιστα της δημοτικής αρχής είναι ακόμη μεγαλύτερες αφού όπως προκύπτει από τον σχετικό φάκελο οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου είχαν εντοπίσει ουσιώδεις ελλείψεις στα δικαιολογητικά που είχε υποβάλλει η συγκεκριμένη πολυεθνική αλυσίδα για την χορήγηση σε αυτήν της άδειας ίδρυσης του καταστήματος, ελλείψεις που δικαιολογούσαν την απόρριψη του αιτήματος της.

Εν συνεχεία η δημοτική αρχή Μιχαλάτου εντελώς προσχηματικά και προκειμένου να ‘ ρίξει στάχτη’ στα μάτια έφερε αίτημα για ανάκληση της ήδη σιωπηρώς δοθείσας άδειας ίδρυσης υπεραγοράς της πολυεθνικής αλυσίδας, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δια περιφοράς….. που πραγματοποιήθηκε εν κρυπτώ στις 5-7-2022. Εκεί ισχυρίσθηκε προκειμένου να αποσείσει τις εγκληματικές ευθύνες της για την απώλεια της προθεσμίας ότι τάχα πλανήθηκε όσον αφορά τις προθεσμίες, όταν μάλιστα προκύπτει ότι ακόμη και μέλη της Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. του δήμου Αργοστολίου την είχαν προειδοποιήσει κατά την σχετική συνεδρίαση της Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. για την προθεσμία των 30 ημερών από την υποβολή της αίτησης της πολυεθνικής εντός της οποίας έπρεπε να ληφθεί η σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου!!

Η δημοτική αρχή Μιχαλάτου και με τον τρόπο αυτό υλοποιεί μια φιλομονοπωλιακή πολιτική που θα σημάνει το τελειωτικό χτύπημα των μικρών επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων του Νομού μας. Αυτή είναι η ανάπτυξη που οραματίζεται τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ και οι λοιπές αστικές πολιτικές δυνάμεις [ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ] αλλά και η τοπική διοίκηση του νομού μας, ανάπτυξη προς όφελος των κερδών των μονοπωλίων και των πολυεθνικών που τσακίζει τα δικαιώματα και την ζωή των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζομένων. Αυτή η ανάπτυξη συνεπάγεται από την μια μεριά τσακισµένο λαϊκό εισόδηµα και ακρίβεια που µαστίζει τον λαό και από την άλλη μεριά τα απίστευτα κέρδη που συσσωρεύουν τα µονοπώλια, το κυνήγι και ο ανταγωνισµός για µεγαλύτερα µερίδια στις αγορές, και οι φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο. Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για αυτές τις πολιτικές δυνάμεις και την έκφραση τους σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, να τους γυρίσουν οριστικά και αμετάκλητα την πλάτη, και παράλληλα να οργανώσουν το δικό τους αγώνα συγκροτώντας μια κοινωνική συμμαχία που στόχο θα έχει την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων προς όφελος της δικής τους εξουσίας με στόχο την κάλυψη των δικών τους σύγχρονων αναγκών.

Αργοστόλι, 7-7-2022.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αργοστολίου.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.