Πολιτική

Η ΑΝΑΣΑ κοντά στην Τρίτη Ηλικία: Γηροκομείο Αργοστολίου: μια κοινωνική δομή με παρελθόν, παρόν και μέλλον που χρειάζεται την συνδρομή όλων

175views

Η ΑΝΑΣΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

Γηροκομείο Αργοστολίου: μια κοινωνική δομή με παρελθόν, παρόν και μέλλον που χρειάζεται την συνδρομή όλων.

23/05/2022

Αντιπροσωπεία της Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας Αρχών για τα Ιόνια Νησιά (ΑΝΑΣΑ) αποτελούμενη από τον τ. Περιφερειάρχη και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο (ΠΣ) Θ. Γαλιατσάτο και τον τ. αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Προβολής και περιφερειακό Σύμβουλο Σ. Γαλιατσάτο επισκέφθηκε το Γηροκομείο Αργοστολίου.

Η αντιπροσωπεία περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις, στα δωμάτια, στους χώρους διημέρευσης και στα γραφεία του γηροκομείου, συνοδευόμενη από την πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΔΣ κ. Άννα Ζαπάντη και Αριστοτέλη Μπατιστάτο.

Η αντιπροσωπεία άκουσε με ικανοποίηση ότι οι πόροι που διέθεσε η ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ για την ολοκλήρωση της β’ φάσης και της προμήθειας του εξοπλισμού από το ΕΣΠΑ 2014-2020 έχουν αξιοποιηθεί στο σύνολο τους, καθιστώντας το Γηροκομείο Αργοστολίου μια σύγχρονη  κοινωνική υποδομή ικανή να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στην Τρίτη ηλικία των νησιών μας.

Όπως διαπίστωσε η αντιπροσωπεία της ΑΝΑΣΑ, οι συνθήκες περιποίησης, διατροφής και καθαριότητας είναι υψηλού επιπέδου και οφείλονται στην υπερπροσπάθεια των εργαζομένων και στο ενδιαφέρον της διοίκησης.

Η αντιπροσωπεία συζήτησε και με τον Δ/ντή του ιδρύματος κ. Ραζή και την πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων κ. Τσόλκα που τόνισαν με την σειρά τους ότι το μείζον πρόβλημα είναι η υποστελέχωση καθώς και η έλλειψη οικονομικής στήριξης από το κράτος.

Η ΑΝΑΣΑ υποστηρίζει το αίτημα της Διοίκησης για έγκριση πρόσληψης τριάντα (30) εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων που, εκτός των άλλων, θα δώσει την ευκαιρία για πλήρη ανάπτυξη των δυνατοτήτων του ιδρύματος και φιλοξενία 135 συμπολιτών μας αντί των 75 που φιλοξενούνται σήμερα.

Ταυτόχρονα η ΑΝΑΣΑ επισημαίνει τις ευθύνες των τοπικών αρχών και της κυβέρνησης και θεωρεί υποχρέωσή τους να εργαστούν χωρίς ενδοιασμούς για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων και την περαιτέρω αναβάθμιση του Γηροκομείου Αργοστολίου.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.