Κοινωνία

Ημερίδα στις 10 Ιουνίου με θέμα Βιο-οικονομία και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων για τη βιομηχανία τροφίμων

160views

Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Ιονίου Πανεπιστημίου ανακοινώνει

τη διοργάνωση ημερίδας,

στις 10 Ιουνίου 2022

με τίτλο:

Βιο-οικονομία και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων για τη βιομηχανία τροφίμων

Συμμετοχή: δωρεάν

Υποβολή αίτησης για συμμετοχή: στον σύνδεσμο εδώ

Πρόγραμμα ημερίδας: επισυναπτόμενο

Έναρξη ημερίδας: 17.00

Προσέλευση για εγγραφή στην ημερίδα: ένα τέταρτο νωρίτερα (16.45)

 

Η ημερίδα με τίτλο «Βιο-οικονομία και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων για τη βιομηχανία τροφίμων» διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ερευνητική υποδομή για την ανάπτυξη βιοδιεργασιών τροφίμων και την εκμετάλλευση καινοτομιών – Food Innovation RI». Το πρόγραμμα υλοποιείται στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Ιονίου Πανεπιστημίου, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Αν. Καθηγητή Νικόλαο Κοψαχείλη.

Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση της υπάρχουσας έρευνας και των καινοτόμων τεχνολογιών που σχετίζονται με την ανάπτυξη προϊόντων τροφίμων στο πλαίσιο της βιο-οικονομίας.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές από τον ακαδημαϊκό και τον επιχειρηματικό χώρο και θα καλύψουν θέματα σχετικά με τις αναδυόμενες πρακτικές για την ανάπτυξη καινοτόμων τροφίμων, στο πλαίσιο των νέων πράσινων ευρωπαϊκών πολιτικών περί Κυκλικής Οικονομίας, καθώς επίσης και την υπάρχουσα κατάσταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο των τροφίμων και τις εστίασης.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου 2022 και ώρα 17.00-20.00 στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Αμφιθεάτρου «Γ. Αρσένης» στο κτίριο του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (Αργοστόλι, Κεφαλονιά). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές και σε απόφοιτους με σπουδές σε συναφή γνωστικά αντικείμενα με την Επιστήμη των Τροφίμων, καθώς και σε επιχειρηματίες και πολίτες που επιθυμούν να ενημερωθούν.

Περισσότερες πληροφορίες στα email: kopsahelis@ionio.gr ή kpapadaki@ionio.gr

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.