Κοινωνία

Ηλίας Μπεριάτος: Δυο λόγια για το Νίκο Φραντζή

214views

Ηλίας Μπεριάτος

Δυο λόγια για το Νίκο Φραντζή

Με θλίψη μάθαμε το δυσάρεστο νέο της απώλειας του συμπατριώτη μας Νίκου Φραντζή που είχε πρόωρο τέλος. Ήταν ένας άνθρωπος γελαστός, αισιόδοξος, εργατικός και συνεργατικός, πρόθυμος να βοηθήσει και να συζητήσει με γνώση και εποικοδομητικά επιχειρήματα.

Από τις θέσεις που κατείχε κατά καιρούς (δήμαρχος , πρόεδρος ΤΕΔΚΚΙ, σύμβουλος ΚΕΔΚΕ, Γ.Γ. Δήμου Αργοστολίου) προσέφερε πολλά με την ενεργό συμμετοχή και τις προτάσεις του.

Ο Νίκος Φραντζής σε όλη του ζωή ασχολήθηκε με τα κοινά, μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση που την υπηρέτησε πιστά, μέχρι το τέλος, ως στέλεχος και ως αιρετός. Τον γνώρισα και τον έζησα στη Νομαρχία (1985-89), στην ΚΕΔΚΕ (1991-96), στα υπουργεία (1996-2001) .

Από τις διάφορες στιγμές που συνεργαστήκαμε για θέματα του τόπου μας, κρατώ ιδιαίτερα εκείνες, που με περισσή προθυμία και ζέση, βοήθησε και στήριξε, με την ΤΕΔΚΚΙ, τις τρεις δημόσιες εκδηλώσεις-συναντήσεις που οργανώθηκαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την κατάρτιση του προγράμματος προστασίας και ανάδειξης του εθνικού δρυμού.

Τον αποχαιρετούμε με συγκίνηση.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στη σύζυγο του Μαριάννα, εκλεκτό στέλεχος της τότε Νομαρχιας, και στους εξαίρετους γιους του Κωστή και Γιώργο.

Αθήνα 25-1-2023

Ηλίας Μπεριάτος

Ν Φραντζής_ 1998 Στη 2η συνάντηση για τον Αίνο

Ν Φραντζής_ 1993 στην επίσκεψη της Νίκης Γουλανδρή στα Κουρκουμελάτα

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.