Οικονομία

Ε.Α.Σ.: Σχετικά με το αγροτικό πετρέλαιο έτους 2024

25views

                 Ε.Α.Σ.: Σχετικά με το αγροτικό πετρέλαιο έτους 2024

     Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης, ενημερώνει ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καταβλήθηκε η πρώτη δόση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργοκτηνοτροφία για το έτος 2024.

     Ειδικότερα, στους τραπεζικούς λογαριασμούς 307.301 δικαιούχων Επαγγελματιών Αγροτών πανελλαδικά πιστώθηκε το ποσό των 39.585.690,99€.

     Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ποσότητες του αγροτικού πετρελαίου ανά δικαιούχο, για τις οποίες επιστρέφεται ο Ε.Φ.Κ. για το 2024 υπολογίζονται, με βάση την ποσότητα του πετρελαίου που προσδιορίζεται ότι απαιτείται για την εκτέλεση κάθε είδους εργασιών σχετικά με καλλιέργεια καθώς και σε κάθε κατηγορία ή είδος ζωικού κεφαλαίου και αντιστοιχούν στο 50% των μέγιστων ποσοτήτων πετρελαίου κινητήρων που προσδιορίζονται από τους δείκτες  απαιτούμενης μηχανικής ενέργειας.

 Από  Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ  &  ΙΘΑΚΗΣ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.