Οικονομία

Ε.Α.Σ. : Πληρωμές αλιέων λόγω της Ουκρανικής κρίσης 

210views

Ε.Α.Σ. : Πληρωμές αλιέων λόγω της Ουκρανικής κρίσης 

      Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης, ενημερώνει ότι μετά την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την έκδοση της σχετικής Πρόσκλησης για τη χορήγηση αποζημιώσεων σε αλιείς και ιχθυοκαλλιεργητές για το πρόσθετο κόστος που προέκυψε λόγω της διατάραξης της αγοράς, η οποία προκλήθηκε από το πόλεμο στην  Ουκρανία και τις επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα της αλιείας και της υδατοκαλλιέργεια για το χρονικό διάστημα, από 24 Φεβρουαρίου 2022 έως 31 Δεκεμβρίου 2022 στο πλαίσιο της δράσης 2 του Μέτρου 3.4.3 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑλΘ) 2014-2020, υπογράφθει από τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών η ένταξη κατόπιν επισταμένης αξιολόγησης των αιτήσεων,  όπου προχώρησαν οι αναγκαίοι έλεγχοι και εκδόθηκαν εντολές πληρωμής ύψους 7.903.854.81€.

      Συγκεκριμένα τα ποσά ενίσχυσης που υπολογίσθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων αφορούν σε 4.727.091,71€ για τους αλιείς και 3.176.763,10€ για τους υδατοκαλλιεργητές.

      Με τις πληρωμές αυτές ολοκληρώνεται πανελλαδικά ένας κύκλος καταβολής σημαντικών αποζημιώσεων στον αλιευτικό τομέα, που περιλάμβανε και τις αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 ύψους 59.511.664 €, ξεπερνώντας συνολικά τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

                  Από Ε.Α.Σ (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.