Οικονομία

Ε.Α.Σ. : Πιστώθηκαν τα χρήματα Ε.Φ.Κ. για το Αγροτικό Πετρέλαιο

186views

Ε.Α.Σ. : Πιστώθηκαν τα χρήματα Ε.Φ.Κ. για το Αγροτικό Πετρέλαιο

      Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει τα μέλη του και μη ότι, πιστώθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων ντόπιων Αγροτών η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) για το Αγροτικό Πετρέλαιο.

       Η επιστροφή του Ε.Φ.Κ., αφορά τους κατά κύριο επάγγελμα Αγρότες που ενεγράφησαν στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Α.Ε.) έως τις 30 Οκτωβρίου 2022 και πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις.

       Να σημειωθεί ότι δικαιούχοι της πληρωμής είναι 12.376 Αγρότες πανελλαδικά, στους οποίους καταβλήθηκαν περίπου 3,74 εκατομμύρια ευρώ.

       Υπενθυμίζεται  ότι σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση καθώς και την τροποποίηση αυτής, οριζόταν ότι για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία, δικαιούχοι «είναι τα φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν υποβάλλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) για τα έτη 2021 και 2022 και έχουν εγγραφεί στο Μ.Α.Α.Ε. από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως και την 30η Οκτωβρίου 2022.

       Από  Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ &  ΙΘΑΚΗΣ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.