Οικονομία

Ε.Α.Σ.: Περισσότεροι δικαιούχοι ντόπιοι κτηνοτρόφοι για την ενίσχυση στις ζωοτροφές

184views

Ε.Α.Σ.: Περισσότεροι δικαιούχοι ντόπιοι κτηνοτρόφοι για την ενίσχυση στις ζωοτροφές

     O Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι

την προβλεπόμενη ενίσχυση 2% για την αγορά ζωοτροφών θα μπορούν να λάβουν οι ντόπιοι επαγγελματίες Κτηνοτρόφοι, που θα εγγραφούν στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων έως τις 30 Ιουνίου 2022, προβλέπει τροποποίηση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

     Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με την αρχική Απόφαση τη δυνατότητα ενίσχυσης την είχαν όσοι είχαν εγγραφεί στο σχετικό Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων  έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

     Σημειώνεται ότι η εν λόγω εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων πραγματοποιείται στο αρμόδιο γραφείο (πρώην ΚΕΠΥΕΛ) της Περιφέρειας στο Αργοστόλι.

    Επίσης τροποποιείται ο υπολογισμός της ενίσχυσης ως προς τους νεοεισερχόμενους  αγρότες, δηλαδή, όσους έκαναν έναρξη μέσα στο έτος 2021, προκειμένου το 2% να υπολογιστεί επί των εξόδων τους και όχι των εσόδων τους που όριζε η αρχική απόφαση.

     Από Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.