Οικονομία

Ε.Α.Σ. : Ολιγοήμερη παράταση για τα Σχέδια Βελτίωσης ντόπιων Αγροτών

89views

 Ε.Α.Σ. : Ολιγοήμερη παράταση για τα Σχέδια Βελτίωσης ντόπιων Αγροτών

    Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης, γνωστοποιεί ότι

δημοσιοποιήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η

ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή (οριστικοποίηση) αιτήσεων στα  Σχέδια Βελτίωσης. 

    Η νέα προθεσμία υποβολής είναι η Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023  ώρα 13:00  και αφορά τη Δράση 4.1.5 «Υλοποίηση  επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος  Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020».

    Αιτήσεις από-οριστικοποίησης υποβληθέντων αιτήσεων γίνονται δεκτές μέχρι και 48 ώρες πριν από την λήξη τη προθεσμίας υποβολής, ύστερα από υποβολή σχετικού αιτήματος.

    Υπενθυμίζεται ότι στόχος της Δράσης 4.1.5. είναι η επίτευξη ανθεκτικής, βιώσιμης και ψηφιακής οικονομικής ανάκαμψης των γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις υφιστάμενες αλλά και τυχόν μελλοντικές συνέπειες της πανδημίας ή όποιου άλλου κινδύνου προκύψει.

    Η δημόσια δαπάνη της Δράσης ανέρχεται σε 180.000.000€  και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.). Μετά την αξιολόγηση των αιτημάτων πληρωμής θα κατανεμηθεί επιπλέον ποσό 50.000.000€  ως υπερδέσμευση έτσι ώστε η συνολική δημόσια δαπάνη της πρόσκλησης να ανέλθει στα 230.000.000€.

    Διευκρινήσεις παρέχονται καθημερινά στους ενδιαφερόμενους Κεφαλλονίτες και Ιθακήσιους Παραγωγούς από το Τμήμα Αγροτικών Επιδοτήσεων, στα κεντρικά γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ στην παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1 στο Αργοστόλι.

                  Από Ε.Α.Σ (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.