Οικονομία

Ε.Α.Σ.: Οικονομική ενίσχυση 25.000€ για κατάργηση του γρίπου σε βιντζότρατες   

155views

Ε.Α.Σ.: Οικονομική ενίσχυση 25.000€ για κατάργηση του γρίπου σε βιντζότρατες   

          Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης, γνωστοποιεί ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας του  Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καλούνται οι ενδιαφερόμενοι αλιείς, να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση ενίσχυση ήσσονος σημασίας (de minimis), με σκοπό την κατάργηση -διαγραφή του αλιευτικού εργαλείου «γρίπος που σύρεται από σκάφος βιντζότρατας (SB)».

         Δικαιούχοι της επιδότησης είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών που φέρουν στην αλιευτική άδεια του σκάφους τους το αλιευτικό εργαλείο «γρίπος που σύρεται από σκάφος ή βιντζότρατα (SB)», υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν σε ισχύ την αλιευτική άδεια του σκάφους. 

         Το ύψος του κατ΄ αποκοπή ποσού ενίσχυσης ήσσονος σημασίας ορίζεται σε 25.000€ ανά αλιευτικό σκάφος και κατά συνέπεια οι πιστώσεις ανέρχονται συνολικά σε  3.050.000€.

         Οι δικαιούχοι αλιείς υποβάλλουν το αίτημά τους προς την Γενική Διεύθυνση Αλιείας του Υ.Α.Α.Τ., μέσω των αρμοδίων Υπηρεσιών Αλιείας της Περιφέρειας, όπου τηρείται και ο φάκελος του σκάφους. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024.

           Από Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.