Οικονομία

  Ε.Α.Σ.: Ξεκίνησε η υποβολή παραστατικών για εξόφληση αυτόχθονων φυλών Αιγοπροβάτων

322views

  Ε.Α.Σ.: Ξεκίνησε η υποβολή παραστατικών για εξόφληση αυτόχθονων φυλών Αιγοπροβάτων

      Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης, ενημερώνει ότι  σύμφωνα με εγκύκλιο του Οργανισμού Πληρωμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υ.Α.Α.Τ.) από 15 έως 31 Μαΐου 2023 πρέπει να υποβάλλουν τα παραστατικά συμμόρφωσης ειδικών διατάξεων οι δικαιούχοι Κτηνοτρόφοι της 1ης πρόσκλησης της δράσης 10.1.09 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της περιόδου 2014-2020.

      Αναλυτικότερα, οι ενταγμένοι Κτηνοτρόφοι της 1ης πρόσκλησης της δράσης για τις αυτόχθονες φυλές,  οφείλουν να προσκομίσουν για το έτος εφαρμογής 2022, στο πλαίσιο υποβολής των προβλεπόμενων παραστατικών ειδικών διατάξεων, αντίγραφα των ενημερωμένων χειρόγραφων μητρώων καταγραφής για όλες τις ενταγμένες εκμεταλλεύσεις των Αιγοπροβάτων και των Χοιροειδών τους.

       Επισημαίνεται ότι τα εν λόγω παραστατικά αποτελούν υποχρέωση για την επαλήθευση και επιβεβαίωση των κριτηρίων επιλεξιμότητας.

       Τέλος, σύμφωνα με τον Οργανισμό Πληρωμών του ΥΑ.Α.Τ. δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στην υποβολή των παραστατικών δεδομένου ότι μέχρι 30 Ιουνίου 2023 πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές της εκκαθάρισης των αυτόχθονων φυλών .

              Από  Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ  &  ΙΘΑΚΗΣ

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.