Οικονομία

 Ε.Α.Σ. : Νέο καθεστώς ελέγχων στους Βιολογικούς Μελισσοκόμους

131views

  Αργοστόλι, 5.9.2023                                                     

 Ε.Α.Σ. : Νέο καθεστώς ελέγχων στους Βιολογικούς Μελισσοκόμους

      Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι σύμφωνα με εγκύκλιο του Οργανισμού Πληρωμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προβλέπονται αλλαγές στην διαδικασία ελέγχου του Μέτρου 11 για την Βιολογική Μελισσοκομία.  

    Για τους Βιο-Μελισσοκόμους που επιλεγούν στο δείγμα ελέγχου ο έλεγχος πραγματοποιείται σε όλα τα Μελισσοκομεία του δικαιούχου. Ο ελεγκτής οφείλει σε κάθε Μελισσοκομείο να σημειώνει το τοπωνύμιο, το στίγμα και όλες τις κυψέλες/παραφυάδες που περιλαμβάνει.

     Κατά την επιτόπια επίσκεψη γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος των κατεχόμενων κυψελών και παραφυάδων για την διαπίστωση των κριτηρίων επιλεξιμότητας. Το ποσοστό του δειγματοληπτικού ελέγχου των δηλωμένων κυψελών/παραφυάδων κατά την επιτόπια επίσκεψη ορίζεται ως εξής:

α) μέχρι 100 κυψέλες/παραφυάδες τότε ο έλεγχος γίνεται σε ποσοστό 20%.

β) από 101έως και 300 κυψέλες/παραφυάδες τότε ο έλεγχος γίνεται σε ποσοστό 10%.

γ) πάνω από 300 κυψέλες/παραφυάδες τότε ο έλεγχος γίνεται σε ποσοστό 5%.

     Σε περίπτωση που υπάρχουν ευρήματα, ο έλεγχος επεκτείνεται στο σύνολο των κυψελών/παραφυάδων του Μελισσοκόμου, ενώ δεν γίνεται ούτε αναγωγή ούτε παρέκταση.

     Σε όλους τους ελέγχους δύναται να πραγματοποιούνται ταυτόχρονα και έλεγχοι Πολλαπλής Συμμόρφωσης ή /και Αιρεσιμότητας και, σε περίπτωση που διαπιστωθούν παρατυπίες, εφαρμόζονται κανόνες σχετικά με τον υπολογισμό και την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

          Από  Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ  &  ΙΘΑΚΗΣ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.