Οικονομία

 Ε.Α.Σ.: Νέα προθεσμία ενστάσεων για  κομμένους Αγρότες Εξισωτικής Αποζημίωσης

123views

Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει τα Μέλη του και μη ότι, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε ο Οργανισμός Πληρωμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων τροποποιείται η ημερομηνία υποβολής ενστάσεων για τους Αγρότες που κόπηκαν από την Εξισωτική Αποζημίωση.

      Συγκεκριμένα, η τροποποίηση της ημερομηνίας υποβολής ενδικοφανών προσφυγών (ενστάσεις) του Μέτρου 13 του  Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, για το έτος 2022, αποφασίστηκε λόγω τεχνικού προβλήματος στο Πληροφοριακό Σύστημα.

      Οι ενστάσεις αφορούν τους πίνακες που είχαν εκδοθεί από τον Οργανισμό Πληρωμών στις 25 Νοεμβρίου 2022 με τους εγκεκριμένους και απορριπτόμενους για την πληρωμή της Εξισωτικής Αποζημίωσης.

      Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) υπενθυμίζει ότι το Μέτρο 13 (Εξισωτική Αποζημίωση) μέσω της αντιστάθμισης των απωλειών εισοδήματος και του πρόσθετου κόστους, απόρροια των φυσικών μειονεκτημάτων, αποσκοπεί να ενθαρρύνει τη συνέχιση της γεωργικής δραστηριότητας στις Ορεινές, Μειονεκτικές και με Ειδικά Προβλήματα περιοχές, όπως αυτές των Νησιών μας, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της διατήρησης του αγροτικού τοπίου και των χαρακτηριστικών του, της διατήρησης και παραγωγής αειφορικών συστημάτων και τη διατήρηση, σε συνδυασμό και με άλλα Μέτρα, ενός ελάχιστου ορίου πληθυσμού στις περιοχές αυτές για την αξιοποίηση των φυσικών πόρων.

      Η κατάθεση των ενδικοφανών προσφυγών – ενστάσεων από τους κομμένους ντόπιους Ελαιοπαραγωγούς, Αμπελουργούς, Αιγοτρόφους, Προβατοτρόφους, Βοοτρόφους, Μελισσοκόμους, Δενδροκαλλιεργητές και Κηπευτικοπαραγωγούς θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 11:00 π.μ.

       Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) τονίζει ότι πρόκειται για μια συνήθη διαδικασία που γίνεται κάθε χρόνο, ώστε στην πληρωμή των Επιδοτήσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του τρέχοντος έτους να συμπεριληφθούν οι διορθωμένοι πίνακες των ΘιακοΚεφαλλήνων Παραγωγών δικαιούχων της Εξισωτικής Αποζημίωσης.

  Από Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.