Οικονομία

Ε.Α.Σ.: Νέα οικονομική στήριξη για τους οστρακοκαλλιεργητές

46views

 Ε.Α.Σ.: Νέα οικονομική στήριξη για τους οστρακοκαλλιεργητές


Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει τα Μέλη του και μη, ότι με νέα εγκύκλιο του Οργανισμού Πληρωμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων χορηγείται κρατική ενίσχυση ήσσονος σημασίας (de minimisμε σκοπό τη στήριξή των Οστρακολλιεργητών που υπέστησαν σοβαρή μείωση του εισοδήματος κατά το έτος 2020.

       Δικαιούχοι της κρατικής οικονομικής ενίσχυσης είναι οι Οστρακοκαλλιεργητές (φυσικά η νομικά πρόσωπα)  που έχουν άδεια λειτουργίας από 2020 και υπέβαλλαν εμπρόθεσμα (μέχρι και 31.01.2022) δήλωση παραγωγής για το 2020 στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης Αλιείας (Ο.Σ.Π.Α.) και είχαν παραγωγική δραστηριότητα κατά το ίδιο έτος.

       Δεν δικαιούνται ενίσχυση όσοι Οστρακοκαλλιεργητές  υπέβαλλαν  μηδενική δήλωση παραγωγής για το έτος 2020 με εξαίρεση τις περιπτώσεις που η μηδενική παραγωγή συνοδεύεται από την υποβολή παραστατικών λειτουργικών εξόδων.

       Το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης ανά δικαιούχο καθορίζεται  στα  672€  (κατ’ αποκοπή) ανά στρέμμα μισθωμένης θαλάσσιας έκτασης για Οστρακοκαλλιέργεια.

       Σημειώνεται ότι για το έτος 2022 το ύψος της χρηματοδότησης που βαρύνει τον Ειδικό Λογαριασμό Εγγυήσεων Γεωργικών Προϊόντων (Ε.Λ.Ε.ΓΕ.Π.) ανέρχεται μέχρι του ποσού των 2.754.126 €.

      Από  Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ &  ΙΘΑΚΗΣ

 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.