ΟικονομίαΠολιτική

Επιχορήγηση Δήμου Σάμης με 68.200 ευρώ για προστασία από Υδρομετεωρολογικούς κινδύνους

79views

Επιχορήγηση Δήμου Σάμης με 68.200 ευρώ για προστασία από Υδρομετεωρολογικούς κινδύνους

Ο Δήμος Σάμης τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί από ισχυρά υδρομετεωρολογικά φαινόμενα (κυκλώνες/πλημμύρες), τα οποία έχουν αναδείξει την ανάγκη προληπτικών παρεμβάσεων για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και των υποδομών.

Μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Σάμης, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενέκρινε επιχορήγηση 68.200 ευρώ για την εκπόνηση μελέτης με τίτλο «Υδρολογική Έρευνα και Υδρομετεωρολογικοί Κίνδυνοι στην περιοχή της Κεφαλονιάς».

Στόχος της μελέτης είναι, σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, να ιεραρχηθούν οι ανάγκες σε τοπικό επίπεδο, ώστε να διατυπωθούν προτάσεις για παρεμβάσεις με βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο χαρακτήρα και οι οποίες θα μειώνουν τον κίνδυνο από ακραία φαινόμενα.

Ευχαριστώ τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη για την ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου Σάμης.

Παναγής Καππάτος

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.