Πολιτική

Επερώτηση 121η Το ιστορικό κτίριο του 6ου Δημοτικού Κέρκυρας σε νέες περιπέτειες. Πάλι στα λόγια έμεινε η κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου

159views

Επερώτηση 121η

Το ιστορικό κτίριο του 6ου Δημοτικού Κέρκυρας σε νέες περιπέτειες. Πάλι στα λόγια έμεινε η κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Προς κ. Περιφερειάρχη.

Στις 27/10/2021 η Οικονομική Επιτροπή της ΠΙΝ αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έγκριση των όρων για την υπογραφή σύμβασης μεταξύ της ΠΙΝ και της ΕΤΑΔ με σκοπό την παραχώρηση του 6ου Δημοτικού σχολείου της Κέρκυρας.

Η απόφαση προέβλεπε 25ετή παραχώρηση έναντι τιμήματος 300.000 ευρώ και με την υποχρέωση της ΠΙΝ να επισκευάσει και αναβαθμίσει το κτίριο εντός 6ετίας ώστε να χρησιμοποιηθεί για ποικίλες δράσεις.

Ένα έτος αργότερα, μας κοινοποιήθηκε αλληλογραφία μεταξύ της κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και της υπηρεσίας από την οποία προκύπτει ότι όχι μόνο δεν έχει γίνει κανένα βήμα για την αποκατάσταση-ανακαίνιση του ακινήτου αλλά τουναντίον έχουν προκύψει σοβαρά θέματα δημοσιονομικού χαρακτήρα που εμποδίζουν την υλοποίηση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Ιδιαίτερα σοβαρή κρίνεται η επισήμανση που αναφέρεται μεταξύ άλλων στο έγγραφο της υπηρεσίας προς την περιφερειάρχη και στην οποία γίνεται λόγος για καταχρηστικές σε βάρος της ΠΙΝ προβλέψεις που εμπεριέχονται στην σύμβαση «μίσθωσης» και όχι παραχώρησης.

Ως ΑΝΑΣΑ είχαμε αντιδράσει στην διαδικασία αυτή που ευτελίζει την ΠΙΝ και την οδηγεί να πληρώνει για την αξιοποίηση της περιουσίας που ανήκει στον λαό της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα θα δαπανήσει μεγάλα χρηματικά ποσά χωρίς να αποκτά την πλήρη ιδιοκτησία του ακινήτου.

Επερωτάται η περιφερειάρχης:

  1. Ποια είναι η προτεινόμενη από την ΕΤΑΔ σύμβαση «μίσθωσης» του 6ου δημοτικού σχολείου;
  2. Γιατί ζητήσατε από την Οικονομική Επιτροπή την πρόσληψη δικηγόρου για έλεγχο ; Τι θα ελέγξει;
  3. Ποιο είναι τελικά το χρονοδιάγραμμα για την υπογραφή της σύμβασης με την ΕΤΑΔ και κυρίως για την επισκευή και αναβάθμιση του 6ου Δημοτικού;

Για την ΑΝΑΣΑ:

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

περιφερειακός σύμβουλος

επικεφαλής ΑΝΑΣΑ

τ. περιφερειάρχης Ι.Ν.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.