Πολιτική

Επίσκεψη του Πρέσβη της Νότιας Κορέας, Jung Il Lee στην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου

247views

Επίσκεψη του Πρέσβη της Νότιας Κορέας, Jung Il Lee

στην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου

 

 

 

  • Ανάδειξη των ιστορικών δεσμών της Ελλάδας με τη Νότια Κορέα και τιμή στους βετεράνους Έλληνες -μεταξύ των οποίων και Κερκυραίοι- που πολέμησαν στην Κορέα

 

  • Ενίσχυση πολιτισμικών δεσμών, έλξη τουριστών και συνεργασία με τουριστικούς παράγοντες και οπτικοακουστικούς παραγωγούς, πρότεινε η Περιφερειάρχης στον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Νότιας Κορέας στην Ελλάδα

 

 

Στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στις Αλυκές Ποταμού Κέρκυρας, δέχτηκε τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Νότιας Κορέας στην Ελλάδα, Jung Il Lee, η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

 

Σε θερμό κλίμα αντάλλαξαν απόψεις για τις σχέσεις Ελλάδας και Νότιας Κορέας και η Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον Νοτιοκορεάτη αξιωματούχο για τη διαχρονική ευγνωμοσύνη, την οποία εκφράζει η χώρα του στη συμβολή του Ελληνικού Επιστρατευτικού Σώματος στην Κορέα στην κρίσιμη ιστορική περίοδο στο πλευρό της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, όπως είχε και η ίδια την ευκαιρία να διαπιστώσει κατά την προ ετών επίσημη επίσκεψή της στη Νότια Κορέα ως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Πρέσβης της Νότιας Κορέας, Jung Il Lee, αναφέρθηκε στη συνάντηση, την οποία είχε με Κερκυραίους βετεράνους, που πολέμησαν στην Κορέα.

 

Συζήτησαν για τις δυνατότητες ανάπτυξης των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών και η Περιφερειάρχης παρουσίασε επίσης τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα των νησιών του Ιονίου για να υποδεχθούν τουρίστες από τη Νότια Κορέα και ζήτησε τη διοργάνωση μιας απ’ ευθείας επικοινωνίας μεταξύ των τουριστικών παραγόντων της Νότιας Κορέας μ’ αυτούς των Ιονίων Νήσων.

 

Η Περιφερειάρχης πρότεινε επίσης συνάντηση του εμπορικού τμήματος της Πρεσβείας με τα Επιμελητήρια των Ιονίων Νήσων για την προώθηση των εμπορικών συναλλαγών.

 

Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί και στο Film Office Ιονίων Νήσων και να παρουσιάσει τη δική του δραστηριότητα, αλλά και το ελκυστικό πρόγραμμα με φορολογικές ελαφρύνσεις για οπτικοακουστικές παραγωγές στην Ελλάδα. Ο Πρέσβης της Νότιας Κορέας συμφώνησε να το προωθήσει στη χώρα του επισημαίνοντας μάλιστα, τη σημασία που έχει μια παραγωγή σ’ έναν τόπο για την προβολή του και αναφέρθηκε στο πόσο η Ζάκυνθος είναι δημοφιλής στη Νότια Κορέα λόγω της ταινίας που γυρίστηκε στο «Ναυάγιο».

 

Η Περιφερειάρχης με τη σειρά της προσκάλεσε τον Πρέσβη να επισκεφθεί το διάσημο τοπόσημο Ναυάγιο στη Ζάκυνθο.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.