Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης: Οι ημερομηνίες πληρωμής – Τι πρέπει να προσέξετε

62views

Επίδομα θέρμανσης: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι – Τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέξετε για να βεβαιωθείτε ότι θα λάβετε τα χρήματα

Περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια νοικοκυριά υπέβαλαν αίτηση στην εφαρμογή MyΘέρμανση προκειμένου να λάβουν το επίδομα μέχρι και τη λήξη της προθεσμίας την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου.

Τα ποσά για το επίδομα θέρμανσης κυμαίνονται μεταξύ 100 ευρώ και 800 ευρώ, με προσαύξηση στα 1.000 ευρώ για κατοίκους περιοχών με πολύ κρύο, ενώ για νέους δικαιούχους και όσους εγκαταλείψουν το φυσικό αέριο το επίδομα διπλασιάζεται μέχρι και 1.600 ευρώ.

Αναλυτικά, έχουν υποβληθεί 1.229.000 αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης με μέση τιμή πετρελαίου θέρμανσης 1,248€/lt.

Επόμενες πληρωμές

Έως 28 Φεβρουαρίου 2023 – Για αγορές έως 31/1/2023

Έως Απριλίου 2023 – Για αγορές έως 31/3/2023

Έως Απριλίου 2023 – Για αγορές έως 31/3/2023

Προσοχή:

Για να λάβετε ολόκληρο το επίδομα η αξία της αγοράς πετρελαίου πρέπει να είναι διπλάσια της επιδότησης.

Παράλληλα στο τιμολόγιο της αγοράς πρέπει να αναγράφεται το ΑΦΜ του αιτούντος επιδόματος και όχι κάποιου άλλου.

Παραδείγματος χάριν εάν πρόκειται για πολυκατοικία, την αίτηση για το επίδομα πρέπει να έχει κάνει το άτομο εκείνο στο όνομα του οποίου είναι το τιμολόγιο της αγοράς πετρελαίου θέρμανσης.

ΠΗΓΗ https://www.newsbomb.gr/
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.