Κοινωνία

Επέτειος της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου 1571

133views

«Επέτειος της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου 1571».

 

Με το Π.Δ.:44/2022 «Καθιέρωση της 7ης Οκτωβρίου ως δημοσίας εορτής τοπικής σημασίας για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων» (ΦΕΚ 108/Α/06.06.2022) έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια το περιεχόμενο και ο τρόπος οργάνωσης των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή.

       Οι φετινές εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 και ορίζονται τα εξής:

  1. Γενικός σημαιοστολισμός σε όλο το Νομό από την ογδόη πρωινή ώρα, μέχρι τη δύση του ηλίου της 7ης Οκτωβρίου 2022.
  2. Ώρα 10:00 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Αργοστολίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κ. Γαλάτεια Βέρα, Μουσικολόγος  Α΄/βμιας  Εκπαίδευσης Νομού Κεφαλληνίας.
  3. Ώρα 10:30 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Κεφαλλονιτών Ηρώων της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Ταξιαρχών, από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου, καθώς επίσης, από τους εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, αντιστασιακών οργανώσεων και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου θελήσει να τιμήσει την εκδήλωση.
  4. Ώρα 12:00 μ.μ. : Aναχώρηση σκάφους του Λιμενικού Σώματος,  από τον λιμένα της Σάμης, με επιβαίνοντες 9μελή ομάδα εκπροσώπων και με προορισμό το θαλάσσιο χώρο των Εχινάδων Νήσων. Απόδοση «φόρου Τιμής», με την ρίψη στεφάνων.
  5. Καλούνται να παρευρεθούν: Οι πάγιοι αποδέκτες των προγραμμάτων επίσημων εορτών και εκδηλώσεων, κατά την συνηθισμένη τάξη και οι πολίτες.

Τα της Ιεροτελεστίας, παρακαλείται όπως τα ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας και τα της τάξης, η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας.

Τελετάρχης ορίζεται η κ. Ευαγγελία Σαμόλη, υπάλληλος της Π.Ε. Κεφαλληνίας. Δηλώσεις για καταθέσεις στεφάνων, μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 2671 360508 μέχρι  την Πέμπτη 06 Οκτωβρίου  2022.

Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID – 19, σας γνωρίζουμε ότι οι φετινές εκδηλώσεις και οι καταθέσεις στεφάνων, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ 

 

 

ΣΤΑΥΡΟΣ Π. ΤΡΑΥΛΟΣ

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.