Κοινωνία

Εορτάστηκε ξανά στον Πόρο με λαμπρότητα η 25η Μαρτίου!

404views
Οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου 1821 στο Πόρο Κεφαλονιάς τελέστηκαν σήμερα σε άκρως εορταστικό κλίμα, μετά από 2 χρόνια καραντίνας, τιμώντας έτσι τη μεγάλη γιορτή μας για την Έναρξη του Αγώνα της Επανάστασης για την Εθνική μας Ανεξαρτησία!
Αμέσως μετά την δοξολογία στον Ιερό Ναό Σωτήρος του Πόρου στην Κεντρική Πλατεία μας, με μεγάλη υπερηφάνεια, υπό την μουσική της Φιλαρμονικής Ελειού Πρόννων και με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις!
Στην πλατεία του Πόρου έγινε η μαθητική παρέλαση και στην συνέχεια στο Μνημείο των Πεσόντων πραγματοποιήθηκε η επιμνημόσυνη δέηση καθώς και οι καταθέσεις  στεφάνων από τους πολιτικούς της περιοχής μας (Αργύρη Γαβριελάτο και τον Οδυσσέα Γαλιατσάτο ο οποίος ήταν και ο παρουσιαστής της εκδήλωσης), την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πόρου Ασπασία Σεριάτου, εκπροσώπους της Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου καθώς και μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου!
Συγκινητική ήταν η ομιλία για την σημασία της επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821 που έδωσε ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Πόρου Δημήτριος Βερβέρης.
Ακόμα, μια μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου του Πόρου απήγγειλε με μεγάλη επιτυχία ένα πολύ όμορφο ποίημα για την Ελληνική Επανάσταση!
Με μεγάλη απήχηση επίσης έγινε η παραδοσιακή τήρηση ενός λεπτού σιγής και το παίξιμο του Εθνικού μας ύμνου από την Φιλαρμονική της περιοχής μας!
Κείμενο, βίντεο και φωτογραφίες:
Σπύρος Καγκάδης και Γιώργος Γκιάφης
Δείτε παρακαλώ ολόκληρο το βίντεο εδώ:

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.