Οικονομία

Εκτακτη ενημέρωση φορολογουμένων

357views

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Εκτακτη ενημέρωση φορολογουμένων

Όπως εχουμε ήδη ενημερώσει από πέρυσι οι επιχειρήσεις έχουν υποχρέωση να διαβιβάζουν τα δελτία Ζ στον server Της ΑΑΔΕ στην πλατφόρμα esent.

Θέλει ιδιαίτερη προσοχή κατά την έκδοση του δελτίου Ζ να αναγράφεται στο τέλος η ένδειξη ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ SERVER ΤΗΣ ΓΓΠΣ και να υπάρχει ο αριθμός Ζ και το ΟΚ.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο Ζ αναγράφεται και το κείμενο

ΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΕΛΤΙΩΝ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ

Αυτό το κείμενο δεν επιβεβαιώνει την επιτυχή διαβίβαση.

Δυστυχώς μετά από ελέγχους της ΑΑΔΕ ήδη έχουν σφραγιστεί καταστήματα και έπονται μεγάλα πρόστιμα για μη ουσιαστικές παραβάσεις αν λάβουμε υπόψιν ότι εχουν δηλωθεί τα έσοδα και εχει αποδοθεί ο ΦΠΑ και οι φόροι.

Κρίνουμε ότι το μέτρο είναι δρακόντειο ,δεν αντιμετωπίζει σωστά τα πραγματικά γεγονότα και παροτρύνουμε τις επαγγελματικές οργανώσεις ως καθύλην αρμόδιες εκπροσωπώντας τις επιχειρήσεις να προχωρήσουν στα αναγκαία διαβήματα προς το Υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.