
Εκλογές 2023: Η απογραφή φέρνει… καραμπόλες στις περιφέρειες, αλλαγές σε βουλευτικές έδρες
Διαφοροποιήσεις στις εκλογικές περιφέρειες φέρνει η νέα απογραφή του πληθυσμού της Ελλάδας. Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΑΤ, 14 εκλογικές περιφέρειες χάνουν ή κερδίζουν έδρες ενόψει των εκλογών που θα γίνουν το 2023.
Συγκεκριμένα, σε έξι εκλογικές περιφέρειες υπάρχει αύξηση του αριθμού των βουλευτικών εδρών και σε οκτώ περιφέρειες μείωση των εδρών.
Πιο αναλυτικά, κερδισμένη βγαίνει η Αττική καθώς δύο έδρες παίρνει ο Νότιος Τομέας της Β΄ Αθηνών και η περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, ενώ μία επιπλέον έδρα θα έχουν ο Βόρειος Τομέας της Β’ Αθηνών, ο Δυτικός Τομέας της Β΄ Αθηνών.
Στον αντίποδα, από μία έδρα χάνουν η Α’ Πειραιά, οι Σέρρες, η Φθιώτιδα, η Μαγνησία, η Κοζάνη, η Άρτα, η Καστοριά και η Θεσπρωτία.
Οι δύο τελευταίες περιφέρειες, με το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται, καθίστανται πλέον μονοεδρικές.
Αναλυτικά, οι αλλαγές που επέρχονται στον πίνακα που ακολουθεί:
ΠΗΓΗ https://www.dikaiologitika.gr/
*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.