Κοινωνία

Εκλέχτηκε το νέο ΔΣ στην Κεφαλληνιακή Αδελφότητα της Νέας Υόρκης-Πρόεδρος ο Γεράσιμος Στεφανίτσης

130views

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αλλαγή φρουράς και μάλιστα πολλά υποσχόμενη συντελέστηκε την Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024 στην Κεφαλληνιακή Αδελφότητα της Νέας Υόρκης, καθώς εκλέχτηκε νέο συμβούλιο με πρόεδρο τον επιχειρηματία και συνάμα πρώην πρόεδρο και στυλοβάτη της Αδελφότητας, κ. Γεράσιμο Στεφανίτση.

Η εκλογή έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μελών, που έλαβε χώρα στα ιδιόκτητα Γραφεία του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς, π. Γεράσιμος Μπάλλας ανέπεμψε την προσευχή και μετέφερε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου.

Τόσο ο π. Γεράσιμος Μπάλλας, όσο και ο κ. Γεράσιμος Στεφανίτσης και τα άλλα στελέχη αναφέρθηκαν στις δικές τους εμπειρίες κατά την επιτυχημένη επίσκεψη του κ. Ελπιδοφόρου στην Κεφαλλονιά τον περασμένο Οκτώβριο στην Κεφαλλονιά και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη για την υποδοχή που επεφύλαξαν στους Ελπιδοφόρο και γενικότερα στους εξ Αμερικής προσκυνητές, τόσο ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, κ. Δημήτριος, όσο και οι τοπικές αρχές.

Στο στιγμιότυπο από την κοπή της Βασιλόπιτας, από αριστερά διακρίνονται οι Κατερίνα Βαγγελάτου, Παναγής Πιεράτος, Σοφία Κλότσου, Στέλλα Ντούλλου, Βασιλική Σκουτέλα, Ελένη Σπιράτου, Κώστας Λουρδάς, Αμαλία Μπουρνιά (πρόεδρος της κοινότητας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης), Γεράσιμος Στεφανίτσης, Βαρθολομαίος Μπενετάτος, π. Γεράσιμος Μπάλλας, πρεσβυτέρα Κυριακούλα Μπάλλα, Παναγής Γαλιατσάτος, Μαρίκα Παλαιού, Κώστας Βαγγελάτος, Ευανθία Φραγκισκάτου, Αντώνης Παπαδάτος, Γεωργία Ρωμανός.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε τον απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης και του προέδρου της, κ. Χάρη Ποταμιάνου και σεβόμενοι τις διατάξεις του Καταστατικού προχώρησαν στην ανάδειξη του νέου συμβουλίου. Η ανάδειξη και η εκλογή της νέας ηγεσίας ήρθε να υπενθυμίσει σε όλους, συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντα ότι τα στελέχη και τα μέλη της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας ανήκουν στο «Εμείς» που έλεγε και ο Στρατηγός Μακρυγιάννης.

Νέα ηγεσία Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας της Νέας Υόρκης πλαισιώνουν οι Γεράσιμος Στεφανίτσης, πρόεδρος, Νίκος Μπάρδης, α’ αντιπρόεδρος, Διαμαντής Θωμάτος, β’ αντιπρόεδρος, Σπύρος Κεκάτος, ταμίας, Ευανθία Φραγκισκάτου, γραμματέας, Αντζελα Λυμπεράτου, γραμματέας Αγγλικών, Κώστας Βαγγελάτος, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων.

Σύμβουλοι εκλέχτηκαν οι: Ηλίας Κουλούρης, Χρήστος Μπεκιάρης, Βαρθολομαίος Μπενετάτος, Σταύρος Πεφάνης, Κυριακή Μπάλλα, Ειρήνη Σταθάτου, Παναγής Γαλιατσάτος, Γεράσιμος Θωμάτος, Σπύρος Φιλιππάτος, Ανδρέας Λάτος, Γεράσιμος Θωμάτος, Ανδρέας Βασιλάτος, Άρης Χαρτουλιάρης, Νίκος Μαλιαγρός, Αντώνης Παπαδάτος, Μαρία Φουρνιώτη, Άγγελος Ρουχωτάς, Άντζυ Πασχάλη και Ανδρέας Βουτσινάς.

Την Εφορευτική Επιτροπή πλαισιώνουν οι π. Γεράσιμος Μπάλλας, Χάρης Ποταμιάνος και Μιχάλης Φουρνιώτης. Ο πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Γεράσιμος Στεφανίτσης, ο οποίος επανεκλέγεται μετά από δύο περίπου δεκαετίες αναφέρθηκε στους στόχους της νέας ηγεσίας και τόνισε ότι με την βοήθεια όλων μπορούν να πετύχουν όλα τα στοιχήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι εθνικοτοπικοί φορείς.

Υποσχέθηκε επίσης ότι θα διοργανώσουν εκδηλώσεις που ενδιαφέρουν και ενδιαφέρουν και το πιο σημαντικό θα δώσουν το έναυσμα στη νεότερη γενιά των Κεφαλλήνων της Νέας Υόρκης να πλαισιώσει τις τάξεις της Αδελφότητας και να προετοιμαστεί για την ανάληψη των ηνίων.

Πηγή: anamniseis.net

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.