Κοινωνία

Εκδρομή στον Αίνο στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

151views

Εθνικός Δρυμός Αίνου

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023, ώρα: 09:00

Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου & Προστατευόμενων Περιοχών Ιονίων Νήσων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργανώνει εκδρομή την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 στις 9:00 π.μ. στην σπουδαιότερη προστατευόμενη περιοχή της Κεφαλονιάς, τον Εθνικό Δρυμό Αίνου.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία θαυμάσουν το μοναδικό νησιωτικό δάσος της κεφαλληνιακής Ελάτης (Abies cephalonica), η οποία κυριαρχεί στην περιοχή. Στη θέση Χιονίστρα (δίπλα στο πάρκο κεραιών) θα παρατηρήσουν την Κεφαλληνιακή Βιόλα (Viola cephalonica), ενώ στη συνέχεια θα περπατήσουν το κεντρικό μονοπάτι του Αίνου από τη θέση Χιονίστρα έως το Περιβαλλοντικό Κέντρο Αίνου (1-1,5 ώρα). Στο Περιβαλλοντικό Κέντρο θα παρατηρήσουν απολιθωματοφόρες θέσεις Ρουδιστών, τα πιο χαρακτηριστικά απολιθώματα του Αίνου. Τέλος, η εκδρομή θα ολοκληρωθεί με πικ νικ στο Κεντρικό Πάρκο Αίνου όπου το προσωπικό της Μονάδας θα μοιράσει ελαφρύ γεύμα.

Σημείο συνάντησης: Κλειστό γήπεδο μπάσκετ «Αντώνης Τρίτσης», Αργοστόλι

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ 

ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΘΕΣΕΩΝ: Γραφείο Αργοστολίου Κεφαλονιάς, τηλ.: 2671029258, e-mail: mdpp.ionian@necca.gov.gr

Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου και Προστατευόμενων Περιοχών Ιονίων Νήσων

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.