Πολιτική

Εκδήλωση του ΚΚΕ στα Φαρακλάτα-Με το ΚΚΕ για να δυναμώσουν οι καθημερινοί εργατικοί – λαϊκοί αγώνες

95views

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ ΣΤΑ ΦΑΡΑΚΛΑΤΑ

Με το ΚΚΕ για να δυναμώσουν οι καθημερινοί εργατικοί – λαϊκοί αγώνες

 

Εκδήλωση- συζήτηση διοργάνωσε στα Φαρακλάτα η ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ, με ομιλία του υποψήφιου βουλευτή του Κόμματος στο νομό, Καμπίτση Σπύρου.

Στην εισήγησή του ο ομιλητής, τόνισε την ανάγκη να στηριχθεί αποφασιστικά στις εκλογές το ΚΚΕ, σε όλες τις κάλπες μέσα στο χρόνο με πρώτες της βουλευτικές της 21ης Μάη, για να μπει φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική, που μεταξύ άλλων δεινών για τον λαό, έχει μπλέξει την Ελλάδα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και είναι υπεύθυνη για την ενεργειακή φτώχεια που μαστίζει εργαζόμενους, λαϊκά στρώματα της χώρας μας. Επισήμανε ότι η «σταθερότητα» του αστικού πολιτικού συστήματος, την οποία τα αστικά κόμματα ευαγγελίζονται, σημαίνει μεγαλύτερο τσάκισμα στο λαϊκό εισόδημα και περαιτέρω συρρίκνωση των δικαιωμάτων του.

«Έχει πείρα πλέον ο ελληνικός λαός από τέτοιες κυβερνήσεις, ξέρει ότι μόνο «ο λαός μπορεί να σώσει το λαό» και ότι η μόνη ψήφος που θα δώσει προοπτική για λύσεις υπέρ του λαού είναι η ψήφος στο ΚΚΕ!», είπε μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στην όποια αστική κυβέρνηση, συνεργασίας ή μονοκομματική, φιλελεύθερη ή σοσιαλδημοκρατική ή με οποιοδήποτε άλλο «χρώμα» προκύψει, μετά τις εκλογές.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση, η οποία επικεντρώθηκε στην υποβάθμιση της Υγείας στα νησιά και στην απαξίωση της αγροτικής παραγωγής.

Κλείνοντας, ο υποψήφιος βουλευτής και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς – Ιθάκης υπενθύμισε την επερχόμενη απεργιακή μάχη της Πρωτομαγιάς τονίζοντας ότι εν όψει του ανοίγματος της καλοκαιρινής περιόδου, πρέπει ο λαός των νησιών μας να συσπειρωθεί στο πλευρό των ταξικών σωματείων του και να παλέψει για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ζωής με δικαιώματα. Σημείωσε, ότι και σε αυτόν τον αγώνα οι κομμουνιστές πρωτοστατούν και θα συνεχίσουν, καθώς και ότι αυτός ο μπορεί να έχει αποτελέσματα, να δυναμώσει αποφασιστικά για το συμφέρον εργαζομένων και λαού με ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.