Ελλάδα-Διεθνή

Εκδήλωση διάλεξη του Ακαδημαικού και καθηγητή χειρουργικής Ανδρέα Τζάκη στην Πάτρα με θέμα “Μεταμοσχεύσεις και μεταμόσχευση μήτρας”

197views

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ Κ ΑΝΔΡΕΑ ΤΖΑΚΗ

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Όμιλος ΙNNER WHEEL Βορρά –Ρίου Πατρών με ομιλητή τον Παγκοσμίου φήμης Ακαδημαικό και καθηγητή χειρουργικής κ Ανδρέα Τζάκη με θέμα Μεταμοσχεύσεις και Μεταμόσχευση Μήτρας.

Στην εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Πατρέων κ Κώστας Πελετίδης, ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ Γιάννης Καρβέλης , Ο Αντιπεριφερειάρχης κ Χαράλαμπος Μπονάνος, η Προισταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ Αννίτα Κουμούση Βγενοπούλου , η κ Ελένη Παναγιώτου Διοικητής Ομοσπονδίας INNER WHELL και η πρόεδρος του ομίλου INNER WHELL Βορρά Ρίου κ Μαρία Ασημακοπούλου.

Αχιλλέας Παπαδιονυσίου

Συντόνισε ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου

Ο Ανδρέας Τζάκης θεωρείται ένας διεθνούς φήμης guru των μεταμοσχεύσεων. Από το 1985 έως το 2019 υπηρέτησε διαδοχικά σε όλες τις πανεπιστημιακές βαθμίδες και εξελέγη Καθηγητής και Διευθυντής Μεταμοσχεύσεων στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Πίτσμπουργκ, του Μαϊάμι, του Κλήβελαντ, της Πενσυλβανία, της Φλόριντα και του Οχάιο. Το 1999 έλαβε το Διδακτορικό του από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ολοκλήρωσε το κλινικό του έργο τον Ιανουάριο του 2019 και συνεχίζει μέχρι σήμερα την ερευνητική του εργασία, έχοντας εισάγει για πρώτη φορά στον κόσμο μεταμόσχευση μήτρας από πτωματικό δότη. Είναι ο ιδρυτικός διευθυντής του “Miami Transplant Institute”, ενώ το πρόγραμμα στο Νοσοκομείο Jackson Memorial εκεί έγινε παγκοσμίως γνωστό για τις πρότυπες χειρουργικές τεχνικές του, όπως η μεταμόσχευση του κοιλιακού τοιχώματος, οι αναμεταμοσχεύσεις του εντέρου, η αντιμετώπιση ασθενών με θρόμβωση της  πυλαίας φλέβας κ.α. Το 2001 ξεκίνησε το πρόγραμμα μεταμοσχεύσεων νεφρού στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας στην Ελλάδα. Εχει τιμηθεί με τον τίτλο «Άρχων» του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Ήταν ο πρώτος κάτοχος της έδρας, που φέρει το όνομά του, “Τzakis chair of Transplantation” στην Ιατρική σχολή του Μαϊάμι στη Φλόριντα, η οποία δημιουργήθηκε προς τιμήν του. Έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο Guinness δύο φορές το 2000.  

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.