Κοινωνία

Δύο διακεκριμένοι καλεσμένοι στις “Ανοιχτές Σελίδες” του Αχελώου- Ο διαστημικός επιστήμονας καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής και ο καθηγητής Χειρουργικής μεταμοσχεύσεων Νίκος Καρύδης

379views

Στην τηλεόραση του Αχελώου και στην εκπομπή /Ανοιχτές Σελίδες // με τον Αχιλλέα Παπαδιονυσίου προσκεκλημμένοι 1) Στο πρώτο μέρος το Α μέρος με τον Παγκοσμίου φήμη Ακαδημαϊκό και Διαστημικό καθηγητή κ Σταμάτη Κριμιζή.

Ο κ Κριμιζής μιλάει

-Για τον τόπο καταγωγής του, τους γονείς του και τα παιδικά του χρόνια.

-Για τις σπουδές του, τις μεταπτυχιακές σπουδές του και τους καθηγητές του.

-Για τον ρόλο της Διαστημικής Φυσικής και Αστρονομίας. -Για τον Ευρωπαικό Οργανισμό Διαστήματος.

-Για τις κυριώτερες βραβεύσεις του. -Για τις κυριώτερες Διαστημικές Αποστολές. -Για το Διαστημόπλοιο Νιού Χόριζον. -Αν υπάρχει περιβάλλον στον Άρη το οποίο να υποστηρίζει την ανθρωπότητα.

-Με ποιους Προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών ειχε συνάντηση και τι κουβεντιάσανε. Και Άλλα Πολλα.

Στο Β μέρος ο προσκεκλημμένος ο επίκουρος καθηγητής Χειρουργικής των μεταμοσχεύσεων κ Νίκος Καρύδης.

Ο κ Καρύδης μιλάει.

-Πώς αποφάσισε και αφησε την Αγγλία και ήλθε στην Ελλάδα και στην Πάτρα για να οργανώσει το τμήμα Μεταμοσχεύσεων της Χειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας.

-Σε ποια όργανα του σώματος γίνεται μεταμόσχευση στο τμήμα του.

Σε ποια όργανα είναι πιο συχνή η Μεταμόσχευση. -Σε τι δαιαφέρει η Μεταμόσχευση από ζώντα σε σχέση με θανόντα. -Ποιά τα ποσοστά επιτυχίας μιας μεταμόσχευσης.

Πόσο εύκολο είναι να βρή κάποιος Μόσχουμε. Εάν υπάρχει ζήτμα Βιοηθικής. -Εάν υπάρχει πρόβλημα εμπορίας Οργάνων Και άλλα πολλά.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.